Wout van Aert draagt de gevolgen van hetze, maar: "Ik neem het Adrie van der Poel niet kwalijk"

Wout van Aert draagt de gevolgen van hetze, maar: "Ik neem het Adrie van der Poel niet kwalijk"

Foto: Photo News

De heisa die ontstond nadat Adrie van der Poel, vader van concurrent Mathieu, dopinggebruik leek te insinueren bij wereldkampioen veldrijden Wout van Aert, heeft die laatste getekend. Dat zei Van Aert bij één-praatprogramma Van Gils & gasten. “Ik lag er wakker van.”

De uitspraak die het kruit aan het lont stak was die van Adrie van der Poel, vader van Van Aerts concurrent Mathieu, in de televisieuitzending van het WK veldrijden. Daar zei de Nederlander dat Van Aert “niet ademde”, een uitspraak die commentator Michel Wuyts als insinuatie zag.

“In eerste instantie had ik er geen erg in, maar plots werd er toch heisa rond gemaakt. Ik draag de gevolgen daar wel van”, vertelde Van Aert zijn kant van het verhaal. De wereldkampioen was net terug van een weekje Malaga met zijn verloofde en gaf toe dat hij allerminst amused was dat het verhaal de ronde deed. “Uiteindelijk is het toch mijn naam die in verband gebracht wordt met dingen die niet mogen. Op die manier wil ik geen sport bedrijven, dat zit niet in mij.”

Van Aert neemt Van der Poel niets kwalijk

“Ik vind het toch jammer dat dat het nieuws moest overheersen de eerste dagen nadat ik zo’n prestatie neerzet. Daar heb ik wakker van gelegen. Er was ook helemaal geen aanleiding toe. Ik heb die koers gewonnen omdat ik er hard voor gewerkt heb. Dan kan je na elke koers zeggen ‘hij heeft gewonnen, dus hij zal wel gepakt hebben’. Ik vind dat vrij goedkoop”, beet Van Aert van zich af.

De wereldkampioen veldrijden wilde wel met geen kwaad woord over de concurrentie reppen. “Ik neem het Adrie van der Poel niet kwalijk. Ik heb begrepen dat zijn woorden verdraaid zijn.”

Corrigeer