Een feest organiseren op een spectaculaire locatie? Bekijk deze website dan maar eens

Organiseer je verjaardag of bedrijfsfeest eens in een luxueuze villa of een gezellige serre. Dat is het opzet van OneHouseStand, een website voor mensen die het beu zijn om feestjes of zakelijke evenementen te organiseren in traditionele feestzalen. Onder meer in Brussel en Vlaams-Brabant stellen heel wat mensen hun eigendom ter beschikking en zo beland je al snel bij erg originele feestlocaties.

gjs

Twee jaar geleden werd OneHouseStandopgericht in Brussel. Het idee was om een website te bieden waarop mensen hun woning - of een deel ervan - ter beschikking stellen voor mensen die hun feesten of zakelijke evenementen op een originele plaats willen organiseren.

Met succes, want intussen prijken er op de website meer dan 150 eigendommen die je kan huren voor een avond of een lange feestnacht. Van mooie lofts met een groot terras tot villa’s met een zwembad en biljarttafel of zelfs een serre: mogelijkheden genoeg in Brussels, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant.

Het concept doet wat aan Airbnb denken, maar richt zich specifiek op feesten. “En we hebben partners die kunnen instaan voor de catering, animatie, licht, geluid en vervoer”, zegt Emanuele Butticé, medeoprichter van OneHouseStand, in La Capitale. “Daardoor kunnen we de huurders indien ze dat willen ook meteen een feest op maat aanbieden.”

Voorlopig is de website vooral populair - 60 procent - bij bedrijven. “Voor teambuildings, vergaderingen, conferenties, productlanceringen en zo meer. De andere 40 procent zijn verjaardags- en trouwfeesten, maar ook dopen, communies of eenvoudige feestjes onder vrienden. Gemiddeld hebben we één evenement per dag en onze catalogus met locaties breidt zich elke week uit.”

Niet iedereen die dat wilt, kan zijn eigendom verhuren op de website. Het bedrijf controleert eerst zelf of het een geschikte locatie is. “We zoeken bijzondere plaatsen, waar de huurders een wauw-effect van krijgen. Niet zomaar een woning, maar iets met extra veel charme.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen