Man die in auto leeft op straat in Gent wil niet geholpen worden

Man die in auto leeft op straat in Gent wil niet geholpen worden

Foto: dvh

Gent - De Nederlandse dakloze man die al maanden op de Nieuwevaart in zijn autootje slaapt weigert hulp. Dat is vernomen bij de Gentse politie. Voorlopig mag hij blijven.

De Nederlandse dakloze man die al maanden op de Nieuwevaart in zijn autootje slaapt, heeft wel degelijk verschillende keren het bezoek gekregen van de politie. Vorige week verklaarde man aan De Gentenaar dat hij nog geen politiemensen had gezien.

 “Aanvankelijk dachten wij dat zijn auto niet was verzekerd”, zegt Matto Langeraert van de Gentse lokale politie. “Toen dat wél zo bleek, hebben wij hem aangeboden om van de nachtopvang gebruik te maken in Huize Triest, maar dat weigerde hij. Ook de bemiddeling van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) sloeg hij af. Hij gedraagt zich een beetje als de ‘zakkenman’, die ook niet wil worden geholpen.”

Omdat de ‘automan’ niemand last berokkent en er ook geen klachten zijn gekomen, laat de politie hem overnachten op de Nieuwevaart. Als de Stad Gent echter de verhoogde berm tot een betalende parkeerzone omvormt, heeft de man wel een probleem. Tenzij hij iedere dag een dagticket betaalt.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio