Bryan Coquard klopt Cavendish en boekt eerste zege van het seizoen, Farazijn pakt witte trui

Bryan Coquard (Vital Concept) heeft de eerste rit in de Ronde van Oman gewonnen. Die rit startte in Nizwa en eindigde 162 kilometer verderop in een massasprint. Coquard was de snelste in de spurt. Hij klopt Mark Cavendish en Giacomo Nizzolo. Voor de Fransman van Vital Concept is het de eerste zege van het seizoen.

Vier vluchters gingen er onmiddellijk na de start vandoor. Bij die vluchters één Belg, Maxime Farazijn van Sport Vlaanderen - Baloise. Hij kreeg het gezelschap van de Fransman Pierre-Luc Perichon, de Ier Conor Dunne en de Nederlander Brian van Goethem. Het peloton hield de vier binnen schot, hun maximale voorsprong bedroeg vier minuten en een half.

Onderweg lagen er twee tussensprints. Vluchter Perichon (Fortuneo - Samsic) won die tussensprints en is zo de eerste leider in het klassement voor meest aanvallende renner. Na de laatste tussensprint liet hij zich uitzakken. Maxime Farazijn mag de witte trui aantrekken als leider van het jongerenklassement en staat vijfde in het algemeen klassement.

Het peloton greep onder leiding van Team Sunweb (voor Walscheid) en Cofidis (voor Bouhanni) de drie overgebleven vluchters op minder dan tien kilometer van de streep. In de sprint toonde Bryan Coquard zich de snelste. Hij mag de leiderstrui aantrekken. Een mooi verjaardagscadeau voor onze landgenoot en Coquards ploegmaat Kris Boeckmans. Alexander Kristoff, recordhouder met zeven ritzeges in Oman, eindigt pas zevende. Boris Vallée is eerste Belg en sluit de top tien.

De tweede etappe is een verraderlijke rit op maat van Greg Van Avermaet. Onderweg komen de renners vier klimmetjes tegen. De top van de laatste klim ligt op vier kilometer van de streep.

(Later meer)

Uitslag:

1. Bryan Coquard

2. Mark Cavendish

3. Giacomo Nizzolo

4. Nacer Bouhanni

5. Max Walscheid

6. Adam Blythe

7. Alexander Kristoff

8. Bram Welten

9. Magnus Cort Nielsen

10. Boris Vallée

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.