Lanakense chauffeur (36) slaat parkeerwachter omdat die hem bekeuring geeft

Lanakense chauffeur (36) slaat parkeerwachter omdat die hem bekeuring geeft

Foto: STEFAAN BEEL

Lanaken / Tongeren -

Een 36-jarige man uit Lanaken is door de Tongerse strafrechter veroordeeld tot een werkstraf van zeventig uur omdat hij een parkeerwachter enkele slagen verkocht heeft toen die hem een bekeuring wilde geven. Als hij de werkstraf niet volbrengt moet hij alsnog vijftien dagen de gevangenis in. Aan de parkeerwachter moet hij ook een schadevergoeding van 307 euro betalen.

Op 22 september 2016 parkeerde de man zijn wagen op de parking aan het Europaplein in Lanaken. Toen hij zijn wagen verliet kwam de parkeerwachter er net aan. Die vroeg aan de man of hij zijn parkeerschijf had gelegd. Hierop zou de bestuurder geantwoord hebben dat hij de man op zijn gezicht zou slaan als hij hem zou opschrijven.

Toen de parkeerwachter opnieuw opmerkte dat de parkeerschijf niet zichtbaar was gaf de Lanakenaar de parkeerwachter twee slagen in zijn gezicht. Hierdoor kon hij een dag niet werken.

Tijdens de zitting vorige maand vroeg de advocaat van de bestuurder de vrijspraak of een werkstraf omdat het op de gemaakte videobeelden niet duidelijk was dat zijn cliënt de slagen had gegeven. Volgens de rechter is dat wel het geval omdat de parkeerwachter hem uit zijn auto had zien komen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio