Fragmenten van gecrashte ufo teruggevonden in sigarettendoosje in museum

Fragmenten van gecrashte ufo teruggevonden in sigarettendoosje in museum

Archiefbeeld Foto: Photo News

In 1957 meldden de Britse kranten dat een “vliegende schotel met koperen basis” werd gevonden op de groene vlaktes van het Britse Silpho Moor. Officiële tests toonden al snel aan dat het om een aards object ging, maar tot op vandaag bleef de mysterieuze vondst tot de verbeelding spreken. Nu werden opnieuw fragmenten gevonden van diezelfde ufo, verstopt in een sigarettendoosje in de archieven van een Brits museum.

Een nieuw onderzoek is gestart naar de gevonden stukjes. Ze zaten al decennialang verstopt in een metalen sigarettendoosje in de archieven van het Victoria and Albert Museum in Londen.

Dr. David Clarke, docent journalistiek aan de Sheffield-Hallam University, mocht de fragmenten van naderbij bekijken. Hij vertelde BBC News dat het oorspronkelijke voorwerp werd gevonden door drie mannen in het moerasgebied van Silpho Moor, nabij de stad Scarborough. Die vondst gebeurde niet toevallig enkele weken nadat Ruslands eerste Spoetnik-satelliet de ruimte in werd gelanceerd. De link werd snel gelegd door menig onderzoeker.

Halve eeuw verstopt

In eerdere rapporten staat te lezen dat het om een “45 centimeter lange schotel” zou gaan, die onder meer bestaat uit flinterdunne koperen platen gegraveerd met “onbegrijpelijke hiërogliefen”. “De vondst werd in stukken gesneden door verschillende mensen om het beter te kunnen onderzoeken”, zegt Clarke. Destijds werd eerst gedacht dat het om een grap ging, maar al snel ontstond een mythe rond de mysterieuze vondst. Een mysterie dat tot op vandaag voor onduidelijkheden zorgt. “Toen het doosje geopend werd, was het een ongelofelijke ontdekking. Die stukjes hebben daar gewoon een halve eeuw gezeten!”

Verder onderzoek zal uitwijzen of het wel degelijk fragmenten zijn van de ‘ufo’ die destijds gevonden werd.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees