Nederlandse politie belooft 20.000 euro voor gouden tip Halal Fried Chicken-moord

Nederlandse politie belooft 20.000 euro voor gouden tip Halal Fried Chicken-moord

Foto: Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Op 11 september vorig jaar werd het levenloze lichaam van Ali Kaynak (48) teruggevonden. Hij werd neergeschoten door twee mannen aan de ingang van zijn Amsterdams restaurant Halal Fried Chicken. Nu verspreidt de Nederlandse politie voor het eerst bewakingsbeelden van de moord in de hoop de zaak eindelijk op te lossen. Er is een beloning van 20.000 euro voor wie de gouden tip kan geven.

Ali Kaynak is geen onbekende in het Nederlandse horecalandschap: de Turkse ondernemer stampte restaurantketen Halal Fried Chicken uit de grond. Op 11 september vorig jaar werd hij rond middernacht neergeschoten bij een van zijn restaurants in hartje Amsterdam.

20.000 euro

De schutters zijn nog steeds niet gevat. Daarom besloot de Nederlandse politie om de bewakingsbeelden van die bewuste avond vrij te geven. Wie de gouden tip kan geven, wordt beloond met 20.000 euro.

Niet de eerste keer

Zijn restaurant kwam al eerder op negatieve wijze in de belangstelling toen iemand in augustus, niet lang voor het dodelijke incident, in het been werd geschoten. De week daarvoor werd gepoogd brand te stichten in een Halal Fried Chicken.

Corrigeer

NIEUWS