Tientallen gezinnen zitten hele nacht zonder stroom na doorgebrande kabel

Tientallen gezinnen zitten hele nacht zonder stroom na doorgebrande kabel

Foto: Google Street View

Edegem -

Enkele tientallen gezinnen uit de Boniverlei hebben maandag de hele nacht zonder stroom gezeten. Oorzaak was een laagspanningskabel in de Posdijk die doorgebrand was.

Omstreeks 23u maandagavond ging het licht letterlijk helemaal uit in de Boniverlei. Bij sommige mensen viel de elektriciteit zelfs sneller uit dan bij andere gezinnen. “Probleem was een ondergrondse stroomkabel die doorgebrand was. Dat gebeurde in de Posdijk”, licht Jean-Pierre Blomme van Eandis toe. “We hebben een groot deel van de nacht gewerkt om het euvel te herstellen. Tegen de ochtend - omstreeks half zeven - had iedereen opnieuw stroom.”

Tot in de ochtend

Toch stelden twee gezinnen aan de Boniverlei bij het ontwaken vast dat ze nog steeds in het donker zaten. “Het licht ging niet aan, de rolluiken gingen niet omhoog, we konden geen koffie zetten en zelfs geen bad nemen”, vertelt Sabrina Peeters. “Ook de verwarming werkte niet. Daardoor was het heel koud in huis. Ik heb me uiteindelijk in de logeerkamer gezet, omdat daar de zon op het raam scheen en dat toch wel een beetje warmte gaf.”

Ook de buren van Sabrina hadden geen elektriciteit. “Zij hadden bovendien een kindje van anderhalf jaar oud. Uiteindelijk zijn zij naar familie getrokken.”

“Normaal gezien had de hele omgeving al van ’s morgens opnieuw stroom”, zegt Blomme. “Toen we rond de middag de melding kregen dat sommige gezinnen nog steeds geen elektriciteit hadden, zijn we gaan kijken wat het probleem was. Al zeker in één woning bleek de verliesstroomschakelaar door de panne te zijn uitgevallen. En die moest natuurlijk terug in werking worden gesteld vooraleer er terug stroom in het hele huis was.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio