Fietsverbod in Gentse binnenstad aangepast: zo duidelijk genoeg?

Voor (links) en na (rechts): er kwam kritiek dat het fietsverbod in de vijf Gentse voetgangersstraten niet duidelijk genoeg was. Foto: bst/fvv

Gent - “Verboden voor fietsers tussen 11 en 18 uur. Anders riskeer je een boete.” Dat staat sinds kort op de banners aan de ingang van de vijf voetgangersstraten in de Gentse binnenstad.

In de Koestraat, Mageleinstraat, Kalandeberg, Langemunt en Donkersteeg mag je overdag tussen 11 en 18 uur niet met de auto, brommer of fiets rijden. Het voorbije jaar werd dat aangeduid met een waarschuwing “Enkel voetgangers tussen 11 en 18 uur”.

Vorig jaar kwam er kritiek op de 'onduidelijke' verbodstekens, waarna er een tijd lang niet beboet werd en gesensibiliseerd. Het verbod is nu wat duidelijker gemaakt op de 'zuilen' die aan de ingang van de voetgangersstraten staan. Aan de officiële verkeersborden is niets aangepast. Die worden bij wet vastgelegd.

De politie schrijft opnieuw geregeld boetes van 55 euro uit. In januari werden nog 34 overtredingen beboet, waarvan de meeste (24) in de Langemunt, is te horen bij het korps.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio