Joris wacht al twee jaar tot gemeente voetpad voor zijn huis komt herstellen

Joris wacht al twee jaar tot gemeente voetpad voor zijn huis komt herstellen

Joris Vanderstraeten bij het beschadigde voetpad aan zijn woning. Foto: dkr

Kortenberg -

Wanneer Joris Vanderstraeten eigenaar werd van een bouwgrond in de Colombastraat, hebben de openbare nutswerken van Telenet zijn voetpad beschadigd. Twee jaar geleden beloofde de gemeente herstellingswerken uit te voeren, maar Joris wacht nog steeds.

Al twee en een half jaar communiceert Joris met de gemeente over het probleem voor zijn woning. Het voetpad is daar beschadigd door werken die Telenet uitvoerde. “Op 8 juni 2015 is mij gemeld dat het voetpad hersteld zou worden, maar dat is nog niet het geval. Sterker nog, een klein jaar geleden waren er werken aan het voetpad van mijn buurman. ‘Eindelijk’, dacht ik. Maar de verzakking voor mijn huis bleef onaangeroerd.”

Ook vandaag zijn de beloofde werken nog steeds niet uitgevoerd. “Toch heeft de gemeente me gemeld dat Telenet hen beloofd had de werken uit te voeren.”, zegt Joris. “Toen bleek dat die hun belofte niet nakwamen, beloofde het bestuur me te onderzoeken waar de communicatie was misgelopen. Intussen duurt dat onderzoek al twee jaar.”

Sporthal

Volgens Joris vormt het gebroken voetpad ook een probleem voor de openbare veiligheid. “Ik woon vlak aan de sporthal, dus hier passeren geregeld auto's. De kinderen van de lokale jeugdbeweging passeren hier ook regelmatig, te voet, en lopen steeds in een boog om mijn voetpad. Erg gevaarlijk, want ik woon in een blinde bocht. Het moet maar eens gebeuren dat een automobilist te laat reageert.”

In een gepeperd schrijven aan de schepen van Openbare Werken (N-VA) laat Joris zijn misnoegdheid duidelijk blijken. “Wacht ik op een nieuw bestuur? Om dan op café te zeggen dat het vorige enkel teleurstelde? Neen. Liever geef ik u (Bart Nevens, nvdr.) nog een laatste kans om eindelijk dit probleem op te lossen. Ik besef dat de Colombastraat qua stemmenaantal verbleekt bij dat van de Sterrebeeksesteenweg of de nieuwe verkavelingen die u vol zal proppen met potentiële kiezers.”

Spam

Schepen van Openbare Werken Bart Nevens (N-VA) zegt de e-mail - die dateert van maandagavond - nog niet te hebben ontvangen.

“Misschien is hij in mijn spamfolder terechtgekomen, ik zou het niet weten”, zegt de schepen. “De communicatie is steeds gelopen via iemand die de specifieke bevoegdheid heeft over dit soort problematiek, dus ik ben er zelf niet op de hoogte van. Wel kan ik vertellen dat wanneer een nutsmaatschappij werken uitvoert die niet conform zijn met de maatstaven van de gemeente, wij daar gevolg aan geven. Dat zou hier niet anders mogen zijn. Misschien is deze kwestie door een menselijke fout door de mazen van het net geglipt, maar dat zullen we nog uitzoeken. Ik zal de betrokkenen partijen zo snel mogelijk aanspreken en zoeken naar een oplossing voor het probleem.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees