voetbal2de provincialeMunkzwalm - Winnik - Adriaan Heyndrickx benut startkans optimaal en beslist de match

“Winnen was de enige optie”

“Winnen was de enige optie”

Adriaan Heyndrickx, hier in duel met bezoeker Jordi Dupont, maakte het enige en beslissende doelpunt. Foto: Hendrik De Rycke

Zwalm -

De jongste weken kriebelde het bij SK Munkzwalm om periodekampioen te worden. Toch was het wachten tot zondag op de zege die de volstrekte zekerheid zou geven. De ploeg van trainer Xavier Cruypelinck won met 1-0 van Winnik en werd op zijn wenken bediend.

Een kopbalgoal van Adriaan Heyndrickx, uitzonderlijk niet als invaller, kort voor het einde besliste de match en beloonde de ploeg met de periodetitel.

Adriaan Heyndrickx: “In de vorige matchen zat ik op de bank. Telkens ik mocht invallen was ik, samen met de andere invallers, meestal wedstrijdbepalend. In de over de periodetitel beslissende wedstrijd mocht ik starten. Ik gaf mij volledig. Laurens Soenen miste een penalty, maar wij bleven ervoor gaan. In het slot was er de mooi getrapte hoekschop van Laurens Soenen, die mij toeliet de bal tegen de netten te koppen. Winnen was trouwens de enige optie om periodekampioen te zijn.”

Reden genoeg om een feestje te bouwen?

“Dat gebeurde eerst op het veld en daarna in de kleedkamer. Terecht was de ontlading groot. Ook in de kantine werd goed gefeest, en daarna ook in ons lokaal Ysebaert. Voor mijzelf is het de eerste keer dat ik een eindronde mag spelen.”

Er komt zondag een andere heel belangrijke match?

“We spelen tegen Bambrugge. Door het gelijkspel van Machelen aldaar verloor deze ploeg de leidersplaats en weet wat er op het spel staat. We kunnen en willen bewijzen een waardig periodekampioen te zijn. De match tegen Bambrugge is een waardemeter. Ook om te tonen dat wij in de top drie op de plaats zijn.”

Je kiest volgend seizoen voor een andere uitdaging?

“Laat mij eerst duidelijk maken dat mijn motivatie en werkkracht voor Munkzwalm in de volgende matchen en ook in de eindronde zal blijven. Ik zal mij verder volledig geven. Als invaller of als speler die een startkans krijgt. Ik heb anderzijds de keuze gemaakt om volgend seizoen een reeks lager, bij FC Velzeke in derde provinciale, te voetballen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio