voetbal2de provincialeMerendree - Mariakerke - Frederik Van Ruymbeke droomt nog stiekem van eindrondeticket Mariakerke

“Mits een goede reeks is er nog veel mogelijk”

“Mits een goede reeks  is er nog veel mogelijk”

Jelle Cherlet scoorde twee keer voor Mariakerke. Foto: NIC DECLERCQ

Gent -

Mariakerke boekte vorig weekend hun eerste uitoverwinning van 2018 - 2-3 op Merendree - maar de score had hoger kunnen oplopen, een euvel dat hen dit seizoen al wel vaker parten speelde. Toch kijkt coach Van Ruymbeke tevreden terug.

“Voor rust hadden we onze voorsprong moeten kunnen uitbouwen”, licht coach Frederik Van Ruymbeke toe. “Na de pauze was er nog maar weinig sprake van voetbal, de thuisploeg beperkte zich tot lange ballen. Toen we er 1-3 van maakten, hadden we nog een aantal doelkansen om de partij definitief af te maken maar toen zij nog eens scoorden werd het zelfs nog eventjes spannend in de slotfase.”

Van Ruymbeke is desondanks bijzonder mild in zijn wedstrijdanalyse: “Ik ben enorm tevreden met de mentaliteit die mijn spelers hebben getoond want onze zege is echt wel verdiend te noemen. Het liep de voorbije weken niet zo vlot maar niemand heeft de handdoek geworpen. Onze zege in Merendree is het resultaat van de juiste wedstrijdmentaliteit. Iedereen moet 90 minuten lang die extra meter willen lopen want als we denken dat het ook makkelijk zal gaan, loopt het telkens mis.”

Ondanks de mindere prestaties na Nieuwjaar is Mariakerke nog steeds niet uitgeschakeld voor de eindronde: “We willen er echt alles aan doen om die top vijf te halen en wie weet kunnen we ons dus nog plaatsen voor de eindronde. Mits een goede reeks is nog veel mogelijk. We moeten echter niet te veel vooruitlopen en wedstrijd per wedstrijd denken. Komend weekend ontmoeten we Zeveren dat op een fraaie tweede plaats staat. Dat wordt weer een flinke klus.”

“Als we volgend seizoen echt mee willen doen voor de prijzen, zullen we elke week de juiste mentaliteit moeten tonen. Vorig jaar zijn we wat verwend, we verloren geen enkele wedstrijd en dus moesten we weer leren verliezen. Dat heeft even geduurd. Maar nu hebben we die knop omgedraaid. We zullen de jongens die de club verlaten, zoals Tim Dobbelaer en Danté Cooreman, waardig vervangen en dan zullen we zeker paraat staan om de strijd aan te gaan.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio