Stad en universiteit willen van Leuven congresstad maken

Leuven -

KU Leuven en Stad Leuven hebben gisteren het ‘Leuven Convention Bureau’ officieel boven de doopvont gehouden. Met die samenwerking willen ze Leuven nog meer op de kaart zetten als congresstad.

In 2016 besliste de Vlaamse overheid om extra middelen in te zetten voor het aantrekken van internationale congressen. Uit een studie van Toerisme Vlaanderen bleek namelijk dat het potentieel op dat vlak niet volledig benut wordt. Daarom zetten KU Leuven en Stad Leuven nu samen hun schouders onder het ‘Leuven Convention Bureau’.

Deze samenwerking biedt ondersteuning om bijeenkomsten voor vakspecialisten naar Leuven te halen. “Met dit initiatief willen we onze professoren en onderzoekers motiveren om zelf een congres te organiseren”, zegt professor Koen Debackere, algemeen beheerder van KU Leuven. “Bij de organisatie van zo’n congres komt veel kijken: er moet een dossier ingediend worden, een begroting worden opgemaakt en zalen en hotels moeten worden gezocht. Daarvoor kunnen ze bij het ‘Leuven Convention Bureau’ terecht.”

Troeven

Stad Leuven is ervan overtuigd dat ze veel troeven in huis heeft om congressen aan te trekken. “Onze stad is top in domeinen als: spitstechnologie, gezondheid en creativiteit en heeft veel locaties met erfgoed, waar congressen kunnen worden gehouden”, zegt Dirk Vansina, schepen van Toerisme.

“Daarnaast is Leuven interessant als bestemming omwille van haar veilig en ‘cosy’ karakter. Alles bevindt zich op wandelafstand en haar erfgoed en cultuuraanbod hebben een grote belevingswaarde.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio