Gevaarlijk punt op N31 wordt aangepakt na reeks ongevallen

Gevaarlijk punt op N31 wordt aangepakt na reeks ongevallen

Gemeenteraadslid De Plancke bij de transportzone die conflictvrij wordt gemaakt. Foto: mvn

Brugge -

De N31 krijgt er opnieuw verkeerslichten bij. Na de ingreep ter hoogte van Zwankendamme is nu de transportzone aan de beurt. Niets te vroeg, vindt Jean-Marie De Plancke (Open VLD). “Hopelijk komt er nu een einde aan de reeks ongevallen.”

Dinsdagochtend 31 oktober. Een 27-jarige motorrijder wordt zwaargewond wanneer hij in botsing komt met een vrachtwagen die vanaf de N31 de transportzone inrijdt. Het is het meest recente van een reeks ongevallen op het gevaarlijke punt op de Baron De Maerelaan in Zeebrugge, en hopelijk ook het laatste. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft in ieder geval plannen om het kruispunt veiliger te maken.

Dat vernam gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke (Open VLD), die na het ongeval opriep om in te grijpen.

En die plannen liggen nu ook op tafel. Ter hoogte van de inrit komen verkeerslichten en een extra afslagstrook voor het verkeer dat van Zeebrugge komt. Zo wordt de transportzone conflictvrij toegankelijk. Het gaat om slimme verkeerslichten. Dat houdt in dat ze het doorgaand verkeer op de N31 niet onnodig zullen tegenhouden en enkel zullen reageren wanneer er een aanbod is van wagens die willen afslaan.

De Plancke is tevreden dat AWV het zwarte punt zal aanpakken. “Dit kruispunt heeft in de loop der jaren heen veel zwaargewonden geëist, deze ingreep drong zich echt op. Hopelijk komt er nu een einde aan de reeks ernstige ongevallen.”

Al ziet De Plancke nog ruimte voor verbetering. “Een tweede pijnpunt is dat de inrit van de transportzone al te vaak als uitrit gebruikt wordt. Vandaag (gisteren, nvdr.) zag ik het in amper tien minuten twee keer gebeuren: levensgevaarlijk! Ik stel voor om hier enerzijds duidelijker de verboden rijrichting te signaleren, want wellicht begaan heel wat weggebruikers de overtreding uit onwetendheid. Anderzijds zouden we de politie hier strenger op laten controleren.”

Het Brugs stadsbestuur vroeg de politie inmiddels om extra aandachtig te zijn voor bestuurders die het verbodsbord negeren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio