Geen geld, geen vrijwilligers: Notes loopt derde editie mis

Geen geld, geen vrijwilligers: Notes loopt derde editie mis

Vorig jaar trad Kraantje Pappie nog op tijdens de finale van Notes. Foto: rr

Blankenberge -

Er komt geen derde editie van muziekwedstrijd Notes in Blankenberge. Het ontbreekt de organiserende jeugdraad aan helpende handen en financiële middelen. “In de plaats komt een kleiner muziekfestival.”

De voorbije twee jaar kregen verschillende beginnende bands en dj’s de kans om zich te tonen voor een klein publiek. Een professionele jury en het publiek mochten per categorie elk een winnaar kiezen, later het voorprogramma mochten verzorgen van een grote artiest. Maar nu gooien een aantal organisatorische en financiële problemen roet in het eten.

“Het was nooit de bedoeling om winst te puren uit de wedstrijd”, zegt Rian De Rous, een van de organisatoren. “Maar als jeugdraad en stadsbestuur tot twee derde van de kosten moeten ophoesten, dan kunnen zulke initiatieven nooit lang overleven. Bovendien hadden we een tekort aan helpende handen om promotioneel uit te pakken.”

Jonge artiesten moeten voortaan op zoek naar een ander podium, maar de jeugddienst denkt wel aan een ander, kleinschaliger initiatief. “De vrijgekomen budgetten zouden gebruikt worden voor een klein muziekfestival in de zomer, nabij Jeugdhuis De Leute.” In dat jeugdhuis wordt tegen de zomer een repetitieruimte gebouwd voor muzikale talenten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio