voetbal2de amateurklasseKRC Gent

KRC Gent moet drastische keuzes maken

Gent -

KRC Gent bereidt zich al volop voor op het komende seizoen en daarbij krijgt de kleedkamer een flinke facelift. Sterkhouders Jordy Maes en Antonio Munoz-Herrera kregen het signaal dat er voor hen geen toekomst meer is in Oostakker.

“We zitten iets achter op schema”, erkent sportief manager Eric Ceulemans. “Na het aantrekken van Jannes Tant als nieuwe T1 vroegen we hem om onze spelersgroep door te lichten. Zijn input is uiteraard ook heel belangrijk met het oog op de verdere uitbouw van onze selectie. Het is duidelijk dat we niet zomaar verder kunnen gaan met de spelersgroep die aan dit seizoen is gestart.”

De tegenvallende resultaten, de trainerswissel die niet het gewenste resultaat opleverde, kortom het hoge verwachtingspatroon, dat het bestuur bij aanvang van het seizoen zelf gelanceerd had, werd niet ingelost.

“We hebben onze start gemist en dan moet je constant achter de feiten aanhollen”, erkent Ceulemans. “We vonden nooit een type-elftal en zo mis je automatismen en dat betaal je cash. Daarom willen we naar volgend seizoen toe in elke linie minstens één dragende speler aan onze kern toevoegen.”

Diepe wonden in de kleedkamer

De eerste versterking voor de Ratjes wordt dus Diëgo Van Wingen, die overkomt van SK Ronse. Maar om de andere plaatsjes in te vullen ondervindt KRC Gent wel wat problemen en bovendien verlaat kapitein Mackim Joos zelfs de club, hij trekt naar Mandel United.

“Het is geen geheim dat we budgettair niet kunnen wedijveren met de top vijf in onze reeks, we willen onze toekomst niet in het gedrang brengen. Hierdoor moeten we keuzes maken en dat ligt inderdaad soms gevoelig.”

En die keuzes slaan best wel diepe wonden in de Gentse kleedkamer want maandagavond kregen publiekslievelingen Antonio Munoz-Herrera en Jordy Maes te horen dat hun overeenkomst niet meer verlengd zal worden. Het worden zonder twijfel nog drukke weken voor het Gentse clubbestuur dat flink aan de bak moet om de morrende aanhang te sussen. Een herhaling van dit seizoen moet ten koste van alles vermeden worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio