voetbal3de provinciale - Michael LuminguHT Zwijnaarde

“Nieuw systeem rendeerde meteen”

Gent -

“Tegen Latem brak ik op de openingsspeeldag mijn teen en dan was het lang wachten tot ik weer mocht spelen”, kijkt Michael Lumingu terug op zijn lange revalidatie.

“In het begin liep het bij ons stroef maar vervolgens konden we zeker voor eigen publiek al eens vaker de punten thuishouden en zo konden we ook flink wat punten sprokkelen.”

“Dit weekend was ik een beetje onzeker voor het duel tegen Cercle Melle nadat ik op training weer wat hinder had aan mijn teen. Voor rust waren we goed op dreef en ons nieuw systeem rendeerde meteen: we speelden in een 3-5-2. Dat was toch even wennen. Maar het liep prima en ik kon snel tweemaal scoren. Na de pauze liep het moeilijker, vooral ook omdat het veld steeds zwaarder werd. Er was veel modder, dat zijn toch omstandigheden die we niet gewend zijn bij HT Zwijnaarde. Maar toen Koen Teurrekens er 0-3 van maakte, was de match beslist.”

Na deze uitzege groeit bij HT de hoop op een boeiend seizoenslot.

“Het wordt vooral uitkijken hoe we onze thuiswedstrijden tegen enkele moeilijke teams kunnen afwerken en als we dan onze minder moeilijke uitwedstrijden ook succesvol kunnen afwerken, zit er misschien nog een mooie rangschikking in”, aldus Lumingu die mogelijk aan de laatste maanden van zijn actieve loopbaan toe is.

“Ik stop waarschijnlijk met voetbal, want ik zou me graag meer toeleggen op kungfu, nog een passie van mij. De kogel is nog niet definitief door de kerk, ik geef me zelf ook rustig de tijd om alles af te wegen maar de kans lijkt me groot dat ik nu echt wel toe ben aan mijn laatste wedstrijden als voetballer.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio