Bizar schouwspel: burgemeester en schepenen schrobben Wortelmanneken met... tandenborstel

Bizar schouwspel: burgemeester en schepenen schrobben Wortelmanneken met... tandenborstel

Terwijl de burgemeester en schepenen — in aangepaste tenue — schrobben met hun tandenborstel, haalt Prins Chena de hogedrukreiniger boven. Foto: emd

Ninove -

Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) heeft dinsdag tijdens de markt samen met schepenen Katie Coppens (Samen) en Marc Torrekens (Open VLD) het Wortelmanneken schoongemaakt. Zij deden dat elk met een tandenborstel, Prins Chena hielp hen een handje met de hogedrukreiniger.

Met de ongebruikelijke poetsbeurt volbrengen de burgemeester en schepenen de taak die ze naar jaarlijkse gewoonte kregen opgelegd toen ze vorige zaterdag hun macht tijdelijk overdroegen aan Prins Carnaval Chena. “Ik vond dat het Wortelmanneken er vuil bij stond, dus leek het me een leuke opdracht om hen te geven”, zegt Prins Chena. Ook de burgemeester en schepenen konden de opdracht wel smaken. “Het is duidelijk dat onze Prins het belangrijk vindt om het Wortelmanneken in ere te houden en dat is mooi van haar. Het was trouwens toch wel eens nodig dat het beeld werd gepoetst. Met de tandenborstel kon je ook sneller de kleine groene plekken aan onder andere de voet weghalen”, zegt burgemeester De Jonge.

Schepen Veerle Cosyns is met vakantie en gaf forfait, waardoor schepen Torrekens werd opgetrommeld. “We hebben in onze kuisvrouwoutfit op de markt wel heel wat vreemde blikken gekregen. En neen, het is geen overblijfsel van Aalst Carnaval. Het is de laatste rechte lijn naar Ninove Carnaval”, glimlachten ze.

Woensdag gaat de Prins met haar gevolg naar het OCMW-woonzorgcentrum Klateringen, waar optredens van ergotherapeuten, Prins Chena en het stadsbestuur zijn gepland. Er wordt ook een carnavalsprinsenpaar Klateringen aangesteld.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio