Onze analist onder de indruk: “Vaste nummer zes voor de Rode Duivels gevonden”

Onze analist onder de indruk: “Vaste nummer zes voor de Rode Duivels gevonden”

Foto: AFP

Mousa Dembélé moet de nieuwe nummer zes van de Rode Duivels worden. Dat is de mening van analist Eric Van Meir, liniecoach voor Het Nieuwsblad. Net zoals vele anderen trok Van Meir naar Twitter na het zien van de Champions League-match tussen Tottenham Hotspur en Juventus, waar Dembélé bepaald indruk maakte. “Ik denk dat we onze vaste nummer zes (verdedigende middenvelder) voor de Rode Duivels gevonden hebben!!!”, klinkt het.

Dembélé stapelde ook waanzinnige cijfers op. Volgens statistiekensite Squawka kwam Dembélé aan 116 balcontacten, 94 geslaagde passes, zes geslaagde dribbels, vier geslaagde tackles, twee gecreëerde kansen en één interceptie. Daarnaast won Dembélé ook twaalf van de vijftien duels die hij aanging, het beste van alle spelers op het veld.

Ook aan de andere kant van het Kanaal ging de prestatie van ‘Mousa’ niet zomaar voorbij. Voormalig Engels international Chris Waddle bezong zijn lof op de BBC. “Dembélé verandert de richting van het spel zo ongelofelijk goed met zijn versnellingen”, zei die. “Die jongen is zo sterk. Alleen jammer dat hij zo weinig op doel schiet. Voor mij zou zo’n speler tien keer per seizoen moeten kunnen scoren.”

Corrigeer