Straat in Gentse woonwijk wordt geschrapt voor moestuintjes

Straat in Gentse woonwijk wordt geschrapt voor moestuintjes

Op het Spaanskasteelplein wordt een weg geschrapt die de groenzone achter de kerk afscheidt van de parking. In de plaats komen moestuintjes. Foto: fvv

Gent -

Een zijde van het Spaanskasteelplein in de Gentse woonwijk Macha­rius, vlakbij Dampoort, wordt geschrapt. In de plaats komen moestuintjes. Door die ingreep sneuvelen vier van de 51 parkeerplaatsen. Er komen wel fietsrekken bij.

Het gaat om het stuk Spaanskasteelplein dat de groenzone achter de Sint-Machariuskerk afsnijdt van het plein zelf, een parkeerterrein. “Het is in feite een overbodige straat, die kan worden opgeheven”, zegt Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit. “Bewoners gaven aan dat zich in de straat soms voor onveilige verkeerssituaties voordoen.”

In de week van 26 februari wordt het straatje geschrapt. Aan de verkeerscirculatie verandert voorts weinig. De Gandastraat wordt een tweerichtingstraat om ervoor te zorgen dat auto’s nog overal geraken. Door het herschikken van de parkeerplaatsen op het pleintje gaan wel vier van de 51 plaatsen verloren. Er komen extra fietsenstallingen.

Het Spaans Gewas

De ruimte die vrijkomt op het plein, wordt aan de buurt gegeven voor een moestuinproject, dat de naam Het Spaans Gewas kreeg. Een groep bewoners van de Machariuswijk, verzameld in De Vrienden van de Abdij, zijn daarvoor al een tijd vragende partij.

Zij zullen op 1 maart een info­avond organiseren om zo veel mogelijk bewoners van de wijk te betrekken bij de moestuintjes. Ze zullen bij de Stad een dossier indienen voor wijksubsidies. Vanaf 3 maart worden de moestuintjes aangelegd.

Straat in Gentse woonwijk wordt geschrapt voor moestuintjes
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio