Kimberly Lans (28) besliste na één avond uit om te verhuizen naar “de mooiste stad van het land”

"Ik wist het meteen toen ik door de straten wandelde: hier wil ik wonen"

“Twee uur op een bankje zitten met mijn vriend. Wachten op dat ene moment waarop je de perfecte foto kan maken. Dat is fantastisch.” Kimberly Lans (28) verhuisde vorig jaar naar de stad waarop ze op één avond verliefd was geworden. “De mooiste van België.” En wie durft een Hollandse tegen te spreken?

De Gentenaar laat deze maand de Gentse hobbyfotograaf aan het woord, de vele 'flitsers' die van Gent hun muze en model hebben gemaakt. Zij tonen u hun Gent. Want stuk voor stuk zien ze onze stad anders.

De liefde bracht Kimberly naar België. “Ik werd verliefd op een Limburger, maar we gingen in de buurt van Brussel wonen. Tot we mijn verjaardag vierden in Gent. Liefde op het eerste gezicht. Mooier dan Brugge, authentieker vooral. Ik wist het meteen toen ik door de straten wandelde: hier wil ik wonen.”

Haar nieuwe thuis matcht perfect met haar hobby en passie: fotografie. “Ik ben ermee begonnen zoals iedereen: kiekjes maken op vakantie. Toen merkte ik bij mezelf dat ik niet langer over elke foto tevreden was. Ik wilde ze steeds beter, dus ben ik me beginnen te verdiepen in fotografie.”

“Mijn leraar is Google. Daar zoek ik naar bepaalde technieken. Ik hou ervan om foto’s te maken van zaken die je met het blote oog niet kan zien. Zo werk ik graag met lange sluiter­tijden, waardoor je een strepeneffect krijgt. Macrofotografie vind ik ook geweldig. Het is prachtig om bijvoorbeeld details van een insectje te zien.”

Ook een specialiteit: Gent. Vaak in combinatie met lange sluitertijden. “De stad is ongelofelijk fotogeniek, zeker als het donker is. De gebouwen zijn prachtig verlicht en langs het water kan je prachtige dingen doen met de reflectie in de Lieve of de Leie. In Gent is altijd wel iets moois te zien. De tijd nemen, geduld hebben en wachten op dat ene moment: dat is de kunst.”

Kimberly heeft een stille droom: professioneel fotograaf worden. “Maar ik vrees dat het bij een droom zal blijven. Als je geld wil verdienen als fotograaf, moet je mensen in beeld brengen, tijdens huwelijks­reportages, bijvoorbeeld. En laat het dat nu precies zijn wat ik niet graag doe: mensen fotograferen.” 

Kimberly Lans post veel van haar (Gentse) foto’s op haar Instagramprofiel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio