Ken jij het heerlijke receptenplatform van Sofie Dumont al? Surf naar www.sofiedumont.be voor meer lekkers!
Ingrediënten chocomousse
-200 g koude slagroom
-100 g donkere chocolade (min. 70%)
-2 eierdooiers
-50 g suiker
-50 ml water
-2 el rietsuiker
-1 handvol geroosterde hazelnoten
Voor de afwerking
- scheutje olijfolie
- fleur de sel
- 2 verse passievruchten
- 1 el zure room
- paar takjes dropplant of citroenmelisse
Bereidingswijze chocomousse
Klop de slagroom half op en zet in de koelkast.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Kook water samen met suiker gedurende 3 minuten tot je een siroop krijgt.
Scheid de eierdooiers van het eiwit.
Klop de eierdooiers los.
Giet de siroop straalsgewijs op de losgeklopte eierdooiers en klop tot het geheel koud en bleek is.
Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe en roer.
Meng er de helft van de slagroom onder.
Giet deze mengeling in de koude pot met de rest van slagroom.
Meng goed onder elkaar.
Schep de chocomousse uit op een bord en bewaar in de koelkast.
Bereidingswijze gekarameliseerde noten
Smelt de rietsuiker in een antikleefpan of gietijzeren pot zonder te roeren.
Meng er de noten onder.
Giet uit op een marmeren plaat of bakplaat en laat de noten afkoelen. Probeer niet te proeven! Ze zijn superheet, burn baby burn.
Afwerking
Snijd de afgekoelde hazelnoten grof.
Doe 1 el zure room in een kommetje.
Lepel de passievrucht erin uit en meng met de zure room.
Versier de chocomousse met noten, passievruchtenroom, takjes citroenmelisse, fleur de sel en olijfolie.
Geniet meteen!