EK-kwalificatie-België-Zwitserland

Belgian Cats ontvangen in uitverkocht stadion Zwitserland: “Uitschuiver vermijden”

Belgian Cats ontvangen in uitverkocht stadion Zwitserland: “Uitschuiver vermijden”

Foto: BELGA

De Belgian Cats werken vanavond in een uitverkochte De Lange Munte in Kortrijk de vierde speeldag van de EK-kwalificatieronde tegen Zwitserland af. “We kunnen ons geen uitschuiver permitteren,” beseft Emma Meesseman

3.000 toeschouwers worden er verwacht vanavond in De Lange Munte van Kortrijk. De hype rond de Belgian Cats is, ondanks de nederlaag in Tsjechië afgelopen zaterdag, nog springlevend. “Het was na het openingskwart inderdaad niet goed in Praag. De kleine nederlaag zet de deur richting groepswinst wel op een kier. In november winnen met meer dan vijf punten is de challenge.

Op voorwaarde wel dat we de twee resterende wedstrijden winnen,” zegt Emma Meesseman. “Te beginnen vanavond tegen Zwitserland. Zij tellen 0 op 3, maar we mogen ze vooral niet onderschatten. Een goede start moet een stevig vervolg krijgen. We moeten enerzijds een uitschuiver vermijden en anderzijds best op zoek gaan naar een ruime overwinning,” beseft Emma Meesseman.

De acht groepswinnaars en de zes beste tweedes zijn rechtstreeks geplaatst voor het EK van 2019 in Servië/Letland. Als de Belgian Cats geen groepswinnaar worden is een 4 of 5 op 6 in combinatie met afgetekende zeges aan de orde om als één van de zes beste tweedes zich te plaatsen voor Eurobasket 2019. “We willen met deze lichting een gooi doen naar de olympische spelen van 2020 in Tokio. Een stek op het EK van 2019 is dan een must,” aldus nog Emma Meesseman.

Het 17-jarig talent Billie Massey stapte vandaag het vliegtuig op richting het prestigieus NBA/FIBA Basketbal Without Borders kamp in LA. Zij wordt in de selectie van bondscoach Philip Mestdagh vervangen door Heleen Nauwelaers (Mondeville, Frankrijk) of Jaleesa Maes (Liège Panthers). Ann Wauters (knie) is nog niet inzetbaar. “Ik hoop over enkele weken mijn comeback bij Yakin Dogu te maken,” gaf Wauters uit Turkije mee.

Programma poule G 4de speeldag: 18.00 Tsjechië-Duitsland; 20.30 België-Zwitserland

Stand poule G: 1. Tsjechië 3-6; 2.België 3-5; 4. Duitsland 3-4; 4. Zwitserland 3-3

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.