Francois Herck vroeg het dertig jaar geleden al

Dankzij Steven Van Herreweghe mag deze man de Lotto-cijfers bekendmaken

Dankzij Steven Van Herreweghe mag deze man de Lotto-cijfers bekendmaken

Zaterdag zullen de Eén-kijkers misschien verbaasd opkijken bij de Lotto-trekking. Niet presentatrice Sophie Dewaele mag de winnende Lotto-cijfers bekendmaken, maar kijker Francois Herck uit Limburg. En daar zit Steven Van Herreweghe en zijn programma ‘Van Algemeen Nut’ voor iets tussen.

Francois Herck was ooit te gast in Kwidam én bij Luc Appermont in de Pak de poen show. Dertig jaar jaar geleden maakte hij van zijn televisieoptreden gebruik om de antenne te kapen: Francois vroeg toen live op tv om eens Eurosong of de Lotto te mogen presenteren, maar hij kreeg wel nooit een antwoord op zijn zeer spontane sollicitatie.

In plaats van Sophie Dewaele

Steven kan de tijd niet terugdraaien, maar wil zich in naam van de VRT verontschuldigen voor die nooit beantwoorde sollicitatie van Francois. En meer: hij heeft een verrassing van formaat voor Francois. Hij heeft het met De Nationale Loterij op een akkoordje gegooid. Zeer uitzonderlijk en voor de allereerste keer zal Francois Herck de officiële lottotrekking mogen presenteren op Eén. Nu zaterdag 17 februari neemt hij de presentatie over van Sophie Dewaele en zal hij voor vele honderdduizenden televisiekijkers zijn moment toch nog krijgen.

Corrigeer

MEER NIEUWS