Jérémy Pierson (30) schuldig aan moord op 14-jarige Béatrice

Jérémy Pierson (30) schuldig aan moord op 14-jarige Béatrice

Foto: Photo News

Het hof van assisen in Luxemburg heeft Jérémy Pierson woensdag schuldig bevonden aan de moord op de 14-jarige Béatrice Berlaimont. De 30-jarige Pierson is ook schuldig aan de ontvoering, opsluiting en verkrachting van het slachtoffer.

Béatrice verdween onderweg naar school, en op 1 december 2014 werd haar lichaam door een wandelaar aangetroffen in een bos in een deelgemeente van Aarlen. Pierson werd pas op 9 december gearresteerd, nadat hij enkele dagen eerder een 21-jarige automobiliste zou hebben verkracht. Het DNA van Pierson dat op de broek van de automobiliste werd aangetroffen werd uiteindelijk gelinkt aan het DNA dat werd aangetroffen op het lichaam. Jérémy had reeds een gerechtelijk verleden en zou ook verantwoordelijk zijn voor diefstal met geweld in Frankrijk.

De beschuldigde had aan de speurders verklaard dat hij Berlaimont op die bewuste 21 november 2014 onderweg naar school was tegengekomen. Hij zou het meisje in een wagen hebben geduwd die hij een dag eerder gestolen had. Hij bracht haar vervolgens naar een container op de site van de Callemeynkaserne in Aarlen, alvorens haar naar een jagershut te brengen in de bossen van Allondrelle-la-Malmaison in Frankrijk.

Nadat hij een tweede wagen had gestolen, ging hij op 29 november terug naar de jagershut, waar hij Béatrice naar eigen zeggen dood aantrof. Op 1 december bracht hij haar lichaam naar het bos van Sesselich, waar het uiteindelijk gevonden werd. Hij gaf in 2016 bovendien de feiten tegen de 21-jarige automobiliste toe, maar gaf wel aan dat de vrouw “overdreven had”. Ook verklaarde hij dat hij niet in staat is om de verkrachtingen van Béatrice te beschrijven.

Pierson stond in totaal voor 27 feiten terecht. Het debat over de strafmaat vindt donderdag plaats. Pierson riskeert levenslang.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees