Koppel steelt tienduizenden euro's van voetballers, bejaarden en werkgevers

Koppel steelt tienduizenden euro's van voetballers, bejaarden en werkgevers

Foto: blg

Diest -

Een koppel dat in totaal zo'n 127.000 euro stal van zowel de Hagelandse voetbalbond als van verschillende bejaarden, riskeert daarvoor één en twee jaar celstraf.

De man, K.T (50) uit Diest, wordt beticht van diefstal 87.696,18 euro ten nadele van Hagelandse voetbalbond. Hij was voorzitter en financieel beheerder van de voetbalbond, en haalde meermaals geld van rekening om het in eigen zak te steken.

Zijn vrouw, A.V.D.W. (46) was actief bij Familiehulp, en kwam zo aan huis bij ene M.V.T. Twee jaar lang ging ze op regelmatige basis met M. naar de bank, en haalde daar geld af dat ze in eigen zak stak. In totaal zou het gaan om zo'n 37.500 euro. Daarnaast stal A. ook meerdere juwelen in de woning. Zelfs nadat ze al ontslagen was, keerde ze nog eens terug naar het slachtoffer en ging opnieuw geld afhalen.

Trouwring

De vrouw was nadien ook nog actief als poetsvrouw in verschillende woon-zorgcentra in Glabbeek, Kortenaken, Tielt-Winge en Beringen. Ook daar pleegde ze verschillende diefstallen, onder andere een trouwring van een 83-jarige dame. “Ze stal telkens van zwaar hulpbehoevenden of zelfs van dementerende vrouwen”, zei de openbaar aanklager woensdag.

Het frustrerende voor de slachtoffers is dat het niet tot de beklaagden lijkt door te dringen dat ze in de fout gingen. Eerder leken die te willen meewerken aan een afbetalingsplan, maar daar is intussen nog niets van gekomen. Maar het duo lijkt wel nog steeds te profiteren van restaurantbezoekjes en reizen op kosten van de slachtoffers.

De twee waren ook niet aanwezig in de rechtbank woensdag. “Daarom is het nu tijd voor een hele strenge straf. Ik vraag twee jaar cel en 200 euro boete voor de vrouw, en één jaar cel en 100 euro boete voor de man. Enkel zo dringt het misschien door”, klonk het.

Vonnis op 14 maart.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees