Basketbal1ste provinciale MANNENFeniks Gent - Jens Vanysacker en Feniks Gent winnen nipt de thriller tegen Glory Bazel

“Behoud lijkt me binnen”

“Behoud lijkt me binnen”

Jens Vanysacker: “Feniks is voor mij de ideale club.” Foto: NIC DECLERCQ

Gent -

Met 67-64 hield Feniks Gent tegen Glory Bazel de punten thuis. Met 9 op 20 heeft het voorlopig vier winstmatchen meer dan het trio Gembas Knesselare, Glory Bazel en Helios Zottegem B en lijkt de redding zo goed als een feit.

Dat Feniks-Glory Bazel een match was op het scherp van de snee, is iets wat zowel Ruben Glorieux als topscorer Jens Vanysacker volmondig bijtreden. We legden ons oor eerst te luister bij de Gentse coach. “De reden waarom wij uiteindelijk de punten thuis konden houden? Omdat we bij het woelige einde het hoofd koel wisten te houden en niet zoals de bezoekers reageerden op de refs, die technische en onsportieve fouten uitdeelden. Gelet op het komend programma moet er nu nog veel gebeuren om weer in degradatiegevaar te geraken. Missie volbracht dus.”

Jens Vanysacker trad zijn coach bij. “Ik denk inderdaad dat de redding nu een feit is. Gelet op het belang van de partij was het tegen Bazel zeker geen mooie wedstrijd. We zijn hoe dan ook zeer slecht aan de wedstrijd begonnen. We gaven te veel gemakkelijke opties weg. De tegenstander lukte korven waarvan ik me nu nog steeds afvraag hoe ze daarin lukten. Aan de rust wezen de bordjes 29-36 en zag het er niet goed uit. Een goede defense bracht ons terug. Op het eind van de derde periode was de score al in evenwicht. In het vierde quarter liet Bazel het wat afweten aan de vrijworplijn, maar boven alles was het de frustratie rond de scheidsrechters die hen nekte, met zoals gezegd veel technische fouten. Die ontsierden de wedstrijd, maar voor één keer zullen wij daar niet over klagen. Hoe ikzelf mijn seizoen bij Feniks evalueer? Laat me vooraf maar stellen dat het basketbal niet langer prioritair is voor mij. Zo miste ik heel wat matchen door reizen of andere verplichtingen. De keren dat ik er bij was, kreeg ik toch nog de nodige minuten toebedeeld. Ik wist telkens een waardevolle bijdrage neer te zetten. Dat zoiets kan bij Feniks, maakt het voor mij de ideale club”, zo besluit Jens Vanysacker.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio