Gewapende overval op apotheek langs drukke weg maar niemand die iets opmerkt

Gewapende overval op apotheek langs drukke weg maar niemand die iets opmerkt

De apotheek ligt langs de drukke Leernsesteenweg, maar toch merkte niemand de overval op. Foto: jdv

Deinze -

Een man met een mondmasker op stapte woensdag omstreeks 14 uur met een vuurwapen in de hand de apotheek Hoornaert langs de drukbereden Leernesesteenweg in Sint-Martens-Leerne binnen. Hij eiste het geld uit de kassa.

De apothekeres in de winkel overhandigde de overvaller, die wellicht van vreemde origine is, het geld. Hierna vluchtte hij te voet in de richting van de iets verderop gelegen Gaston Baertstraat.

Intussen verwittigde de apothekeres de politie van de zone Deinze-Zulte.

Die kwam met man en macht ter plaatse en kregen even later de bijstand van een interventiepatrouille van de zone Schelde-Leie. Omdat de straat waar de overvaller vluchtte in de ABC-wijk ligt die aangesloten is bij het buurtinformatienetwerk werd de BIN-werking opgestart.

Inzet helikopter

De zoekactie werd even later nog versterkt door het inzetten van een helikopter van de Federale Politie. Deze cirkelde lange tijd boven de zoekzone maar zonder resultaat.

Rond 16.15 uur werd het zoeken gestaakt. De apotheek was intussen gesloten en de zaakvoerster was volgens een aantal passanten wel zwaar onder de indruk.

De dader zou ongeveer 1.75 meter groot zijn en was op het moment van de overval in donkere sportieve kledij gekleed. Gezien de N466 of Leernsesteenweg druk bereden is vraagt de politie dat getuigen zich in alle discretie zouden melden.

In de outlet- en modezaak Martinez naast de apotheek werd de zaakvoerster pas op de hoogte gebracht van de overval toen de politie langskwam. “Ik heb niets gehoord en gezien van het voorval zelf’, zegt de zaakvoerster. “Ik heb nochtans rond 14 uur even de voordeur van de winkel opengezet om wat frisse lucht binnen te laten. Blijkbaar is de overval toen gebeurd.”

In het nabijgelegen restaurant d'Hoeve hoorden de eigenaars van de overval via de klanten. “Zelf sluiten we altijd na aankomst van onze gasten de voordeur”, zegt uitbaatster Nicole.

Wie iets zou gezien hebben kan dit melden aan de politie via het nummer 101.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees