Dit museum pakt uit met unieke activiteit voor kinderen: massage tussen de schilderijen

Dit museum pakt uit met unieke activiteit voor kinderen: massage tussen de schilderijen

De massagetafels bieden een apart zich in het museum. Foto: jdv

Zingem / Deinze -

Het mudel of Museum van Deinze en de Leiestreek pakte de voorbije dagen samen met de Gezinsbond uit met twee bijzondere activiteiten: yoga en massage.

Nadat maandag ouders met hun oogappels konden deelnemen aan een yogasessie, mochten een tiental mama's of papa's gisteren met het vermaarde schilderij ‘De Bietenoogst’ als decor hun telgen trakteren op een massage. Dat gebeurde onder leiding van kind- en jongerencoach, gezondheidsconsulente en massagetherapeute Claire Van Tornhaut van Zonnegroet in Ouwegem.

Zo te zien, vonden de kinderen het alvast heel leuk. “Kinderen reageren zeer positief op de rustgevende omgeving in het museum. De massage geeft hen bovendien een gevoel van welzijn en is nog leuk ook”, zegt Claire. “Ik ben blij dat mensen uit Kuurne en andere gemeenten de weg naar het mudel hebben gevonden. De oefeningen en massage mogen ze ook gewoon thuis toepassen. Kinderen zullen zich veel gemakkelijker ontspannen. Het zou niet slecht zijn, mocht dat ook in de klas kunnen plaatsvinden.”

Ook museumconservator Wim Lammertijn laat zich positief uit over het experiment: “Dit was voor de kinderen en hun ouders ook een ideaal uitje en een kennismaking met ons museum.” Na de massagesessie zochten de kinderen en hun ouders alvast de andere afdelingen van het mudel op, om er onder andere de trapautootjes van Torck en andere curiositeiten te bekijken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio