Man krijgt in beroep twee jaar gevangenis voor stalking ex-lief

Tielt / Deinze / Zulte -

Een man uit het Oost-Vlaamse Sint-Martens-Leerne is in beroep veroordeeld voor de stalking van zijn ex uit Tielt. Hij werd wel vrijgesproken voor brandstichting.

De 46-jarige Luc D.M. had enkele jaren terug een kortstondige relatie met Christel Bostoen uit Tielt. “Toen ze ontdekte dat hij ook contact had met andere vrouwen, verbrak ze meteen de relatie”, vertelt haar advocate Veronique Ghys. Wat volgde, was zes weken lang een stroom aan sms'jes. Daarin schuwde D.M. het schunnige taalgebruik niet: van ‘smerige teef’ over ‘je zal nergens nog veilig zijn, hoer’ tot jij zal bloeden’ en alles daartussen. Hij stak ook een band plat, vernielde het graf van haar vader en plaatste haar profiel op een prostitutiewebsite. Dat alles gaf hij ruiterlijk toe. “Ik ben zwaar over de lijn geweest. Het spijt me enorm.” Maar hij werd ook beticht van brandstichting in het tuinhuis van zijn ex en haar moeder. “Maar dat kan hij toen, op 15 november 2013, niet gedaan hebben. Hij was immers bij zijn nieuwe vriendin”, pleitte zijn advocaat Steven Hendrickx, die voor de andere feiten een werkstraf vroeg.

Het hof van beroep sprak de man op basis van twijfel vrij voor de brandstichting, maar veroordeelde hem wel voor de stalking tot twee jaar cel met uitstel onder voorwaarden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio