Bestuurder maait fietser van de weg en vlucht: politie zoekt getuigen

Bestuurder maait fietser van de weg en vlucht: politie zoekt getuigen
Erpe-Mere -

De politie van Erpe-Mere/Lede heeft hallucinante beelden online gezet van een ongeval met vluchtmisdrijf dinsdagochtend in de industriezone van Erpe-Mere. Een fietser wordt door een auto van de weg gemaaid, de bestuurder kijkt niet om.

De aanrijding gebeurde om 6.52 uur in de Joseph Cardijnstraat en werd gefilmd door de bewakingscamera's van een van de bedrijven in de industriezone. De fietser - mét achterlicht - komt eerst in beeld. Hij rijdt richting Dokkestraat en wil de baan dwarsen. Plots verschijnt een auto die duidelijk met te hoge snelheid rijdt. De bestuurder gaat nog in de remmen, getuige daarvan zijn de oplichtende remlichten, maar kan de fietser niet meer ontwijken. Die vliegt over zijn stuur en komt op het asfalt terecht.

De bestuurder van de auto stopt niet om te helpen, maar scheurt met een rotvaart weg. De fietser kruipt recht en zet zijn weg stappend verder. Hij liep verschillende breuken op.

“Hij heeft nog heel veel geluk gehad. Was hij verkeerd neergekomen, dan waren de verwondingen een pak erger geweest”, zegt commissaris Benny De Smet. De politie en het parket willen de vluchter nu snel identificeren. “Wij vragen dat die man zich alsnog spontaan meldt bij de politie. Wij doen ook een beroep op iedereen die hierover nuttige tips heeft.”

Wie meer inlichtingen kan verschaffen, kan tijdens de kantooruren terecht op het tel. 053-60.64.64 of een mailtje sturen naar PZ.ErpeMereLede@police.belgium.eu.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio