Voetbal1ste provinciale - Jelte De ConinckJV De Pinte

“Teleurstelling bij de spelers is heel groot”

De Pinte -

De beslissing van JV De Pinte om volgend seizoen in vierde provinciale van start te gaan, kwam bij de spelers aan als een donderslag bij heldere hemel. “Ik had dit helemaal niet zien aankomen”, reageert een ontgoochelde Jelte De Coninck, die dit seizoen al goed was voor dertien competitiedoelpunten.

“De teleurstelling bij de spelers is zeer groot. We hebben dit seizoen een kwalitatief sterke groep die niet toevallig op de tweede plaats staat. We zetten een grote stap vooruit. Zeker nadat we vorig seizoen nog in tweede provinciale aan de slag waren. We hebben veel jonge spelers, waardoor er veel potentieel in deze groep schuilt. We hadden nog heel wat mooie jaren kunnen beleven en misschien zelfs nog een stap hogerop kunnen zetten. Het is een harde en radicale beslissing, maar ik heb ook begrip voor de openheid van het bestuur en voorzitter Maarten Haeck. Zij beslissen over de visie en de toekomst van de club. De spelers moeten op het veld presteren.”

“Ik kan me niet uitspreken voor de andere spelers, maar ik ga me tot de laatste seconde voor JV De Pinte blijven inzetten. Ik ben een winnaar en wil iedere wedstrijd weer tot een goed einde brengen. Het is onze morele plicht om in de resterende negen wedstrijden het beste van onszelf te geven. De Pinte mag nu niet als een geslagen ploeg op het veld komen. Alle jongens zullen met hun toekomst bezig zijn, maar ik twijfel er niet aan dat iedereen snel onderdak zal vinden.”

“Ik hoop in de komende dagen en/of weken ook voor mezelf een nieuwe, ambitieuze uitdaging te vinden. Ik hoop van harte dat we hier in schoonheid afscheid kunnen nemen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio