ShorttrackMannenOlympische Winterspelen in Pyeongchang - Jens Almey wil best doorgaan tot Peking 2022, al zal hij ook heel goed nadenken over zijn sportieve toekomst

“Er moeten zaken veranderen, maar ik vrees nu al dat dit niet zal gebeuren”

“Er moeten zaken veranderen, maar ik vrees nu al dat dit niet zal gebeuren”

Jens Almey moet na zijn val in Pyeongchang ook forfait geven voor het WK. Foto: BELGA

Knesselare -

Jens Almey (21) kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn eerste deelname aan de Winterspelen. Enerzijds haalde de shorttracker uit Knesselare de halve finale, anderzijds liep hij bij een val een barst in de pols op en moet hij nu ook het WK schrappen.

“Ik probeer nu tot het einde van de Spelen nog een beetje te genieten, want de voorbije maanden waren echt slopend. Ik heb haast onophoudend tien maanden lang getraind. Mijn lichaam is op. Ik had er nog graag het WK, dat over drie weken doorgaat in Montreal, bijgenomen, maar door deze blessure zit mijn seizoen er nu al op.”

Jens Almey heeft intussen de eerste ontgoocheling doorgespoeld. “Ik hoop vooral dat mijn polsblessure goed geneest. Ik liep een barst op in het scafoidbeen, dat zit tussen de pols en de duim. Er is momenteel een slechte doorbloeding waardoor het herstel zeer traag loopt. Ik ben zeker zes weken buiten strijd, maar ik hoop vooral dat ik later geen hinder blijf ondervinden.”

Jens Almey zegt niet neen tegen een volgende Olympiade. “Maar dan zal het toch anders moeten aangepakt worden. Nadat ik zekerheid kreeg over mijn selectie, liep in de twee maanden tot de Spelen zowat alles mis wat er kon verkeerd lopen. Het was op mentaal vlak de zwaarste periode uit mijn leven. Ik had vooral het gevoel dat er nog weinig vertrouwen in mij was. Ik mocht ook niet individueel deelnemen aan het EK, terwijl ik op training de beste dingen liet zien. Gelukkig kon ik terugvallen op familie, vrienden en supporters, die me erdoor sleurden. De dagelijkse berichtjes deden enorm deugd”, vertelt Almey vanuit Zuid-Korea.

Rond de tafel

“Ik kom op 26 februari met de Belgische ploeg naar huis. Dan volgt ongetwijfeld een feestje. Maar ik moet ook rond de tafel gaan zitten met de delegatie van de Belgische shorttrackploeg, het BOIC en Sport Vlaanderen. Er moeten enkele zaken veranderen, maar ik vrees nu al dat dit niet zal gebeuren. Ik heb de ambitie om over vier jaar de top acht te halen. Dat ligt binnen mijn mogelijkheden, maar dan moeten we wel professioneler kunnen werken. Ik ben dankbaar voor de kansen. Maar vanaf nu telt alleen de toekomst. Als ik naar Peking ga, dan wil ik niet even goed zijn als nu, maar beter. Als dat niet lukt, zal ik alleen maar ongelukkiger worden. Ik moet toch eens goed nadenken of ik nog eens vier jaar lang blijf investeren als topsporter. Ook buiten de sport liggen tenslotte nog opties open.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio