VOLLEYBAL1STE PROVINCIALE (M) - SEPPE VAN OMMESLAGHEVDK GENT HEREN B

“Oef, eindelijk wat meer ademruimte”

Gent -

De discipelen van het duo Rutwin Willems en Hristo Petrov hielden zaterdagmiddag de punten thuis tegen Sferos Deinze en verstevigden hierdoor hun achtste plaats in de rangschikking.

“Drie bijzonder welgekomen punten”, zo geeft de 19-jarige libero Seppe Van Ommeslaghe toe. “Ikzelf was de voorbije weken vrij onregelmatig aanwezig op training wegens de examenperiode. Ik hoop er voor de rest van het seizoen gewoon weer bij te zijn. Door omstandigheden moesten we aantreden met een noodploeg, zonder bijvoorbeeld Bram Steenwinkel en Thibaud Acke. Tegen de hekkensluiter werd wel heimelijk gehoopt op een driepunter, maar elke wedstrijd moet toch gespeeld worden. Zo groot is het verschil nu ook weer niet. Dat werd zaterdag in de eerste set immers nog eens duidelijk bewezen. Via een zware opslagdruk liepen wij meteen 11-2 uit. Het zag ernaar uit dat het een walk-over zou worden. Niets was minder waar. De opslagdruk viel wat weg. Wij gingen zelf een paar keer in de fout bij de receptie en moesten eerst vier setballen neutraliseren, vooraleer een 30-28 uit de brand te slepen.”

“Ook in de herneming hadden wij nog vrij veel moeite om te verdubbelen, daarna brak evenwel de veer bij de bezoekers. Een eerder duur bevochten driepunter dus. Het voornaamste is toch dat wij nu in elk geval wat ademruimte hebben en niet meer met de daver op het lijf omtrent het eventuele behoud moeten spelen. We hopen eindelijk wat meer constante in onze prestaties te kunnen leggen. Tot op heden presteerden wij net iets te veel met ups and downs. Nu eerst even genieten van die broodnodige punten.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio