VOLLEYBALVROUWEN LIGA AVDK GENT - HERMES OOSTENDE - Laure Flament en VDK fleuren op na zege tegen Hermes

“Seizoen positief afsluiten”

“Seizoen positief afsluiten”

Laure Flament: “We zijn heel diep gegaan voor de overwinning.” Foto: NIC DECLERCQ

Gent -

Meteen na de zwaar bevochten vijfsetter tegen Hermes Oostende waren er heel wat blije gezichten te zien bij de blauw-witte troepen van trainer-coach Audry Frankart. De vreugde viel te begrijpen, want de prestatie was sterk.

Niettegenstaande middenspeelster Iris Vandewiele nog steeds geblesseerd aan de kant moest blijven, werd er gewonnen van de kustploeg, die toch nog steeds Europees aan de slag is. Een schril contrast met hetgeen twee weken eerder te zien viel na het verlies in het Henegouwse Charleroi. Wij polsten even bij Laure Flament naar de stemming in het winnende kamp.

“Uiteraard waren wij heel tevreden met de overwinning”, geeft de 19-jarige receptie-hoekspeelster aan. “Wij waren er ook allemaal heel diep moeten voor gaan. Toch had ik de indruk dat er net iets meer had ingezeten. Als je na een vrij vlotte winst bij de ouverture in de herneming 23-20 voorkomt, is het sneu dat je er niet in slaagt meteen te verdubbelen. Maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat Oostende zich na de eerste set heel goed herstelde. De bezoekers beschikten over heel wat scorend vermogen. Het was voor een groot deel hun verdienste dat ze die set nog pakten. Als je dan daarna de derde set opnieuw op je naam kan schrijven, besef je wel dat er misschien wel nog net iets meer mogelijk was.”

Hoe kijk je nu vooruit op wat nog komen gaat?

Laure Flament: “Wij hebben wat het play-offticket betreft uiteraard niets meer in eigen handen. Toch wil ik er nog alles aan doen om samen met de hele ploeg alsnog het maximum te halen uit de resterende drie wedstrijden. Dan zien wij wel waar het schip strandt. Dat zijn wij immers aan onszelf en onze entourage verplicht. Wij moeten het seizoen positief afsluiten.”

En daarna vooruitblikken op volgend seizoen?

“Ikzelf kijk nog niet naar de volgende campagne. Hoe wij ons volgend seizoen presenteren, zien wij dan wel weer, maar voorlopig concentreer ik mij alleen op het heden. Daarbij wil ik nog alles uit de kast halen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio