VOLLEYBALLIGA BBLACK AND WHITE COMPANY LENDELEDE - Manu Callebert en co. lopen vlot 2-0 uit tegen Puurs, maar verliezen nog

“Ontgoocheld na thriller”

“Ontgoocheld na thriller”

Lendelede-Puurs 2-3: Jeroen Balduyck jaagt de bal voorbij bezoekers Van Reeth en Vriens. Foto: BART VANDENBROUCKE

Lendelede -

In een match met twee gezichten werd Lendelede na een 2-0 voorsprong gecounterd door het tweede geklasseerde Puurs. De thuisploeg verloor na een spannende tiebreak.

Marke-Webis A doet opnieuw haasje-over met de buren na een 0-3-overwinning zondag tegen de Vlaamse Beloften. Lendelede wordt vierde op een puntje en ziet Vosselaar tot op een punt naderen. Puurs vergroot zijn voorsprong op de derde in de klassering tot vier punten.

“Het ongeslagen Achel wordt kampioen”, weet de Lendeleedse libero en scouter Manu Callebert. “De strijd om de tweede plaats blijft echter superspannend met slechts een verschil van zeven punten tussen het tweede gerangschikte Puurs en Booischot, het nummer zes in de klassering. Met nog acht matchen te spelen is nog niets beslist.”

“Tegen Puurs waren we duidelijk de betere in de eerste twee sets”, vervolgt Callebert. “Met twee keer 25-18 liepen we vlot tot 2-0 uit. Onder meer omdat we hun opposite Wouter Vries min of meer aan banden konden leggen en ook omdat Puurs moeite had met onze servicedruk. Vanaf de derde set kon Puurs beter opbouwen en kwam Vriens er meer door. Na nipte winst in set drie dwongen de bezoekers de tiebreak af.”

“Die vijfde set werd een regelrechte thriller”, besluit Manu Callebert. “Wij versierden een matchbal maar het was Puurs dat zijn achtste matchbal kon benutten bij 21-22. Na de nipte nederlaag waren wij uiteraard in de eerste plaats ontgoocheld maar al bij al was het toch een aangename match.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio