Nieuwe publieksparking onder Leopoldskazerne ‘voor als het nodig is’?

Nieuwe publieksparking onder Leopoldskazerne ‘voor als het nodig is’?

De Provincie Oost-Vlaanderen bouwt de Leopoldskazerne om tot een nieuw provinciehuis, met een ondergrondse parking. Foto: IF

Gent -

Zullen bezoekers van de Zesdaagse of van een concert op het Sint-Pietersplein over enkele jaren ook in een nieuwe ondergrondse parking van de Leopoldskazerne kunnen staan? Als het aan de Stad Gent ligt wel.

Ze overlegt daarover met de Provincie Oost-Vlaanderen, die de oude legerkazerne aan het Citadelpark verbouwt tot een nieuw provinciehuis. Daar hoort een nieuwe, ondergrondse parking met 250 plaatsen bij. Die is enkel bedoeld voor personeel en bezoekers van de Provincie.

De Stad besliste jaren geleden immers al om geen openbare parkeergarages meer toe te staan binnen de R40. Een grote parking naast de Charles de Kerchovelaan zou volgens verkeersmodellen op de R40 nog zwaardere opstoppingen veroorzaken. “Maar als buurtparking of op piekmomenten moet de parking wel kunnen worden ingeschakeld”, zegt het stadsbestuur.

Het overleg met de Provincie loopt nog. Vlaams Belang noemde het in de gemeenteraad “een gemiste kans” dat de parking niet groter mag zijn. Maar de Stad zegt dat “we daar nu eenmaal op de grenzen van de weginfrastructuur botsen”.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio