Antrax-alarm aan Sint-Pietersstation: twee mensen naar ziekenhuis

Antrax-alarm aan Sint-Pietersstation: twee mensen naar ziekenhuis

Het incident deed zich voor in het Virginie Lovelinggebouw. Foto: fvv

Gent -

Twee medewerkers van het Vlaams Administratief Centrum (VAC) in het Virginie Lovelinggebouw zijn gisteren uit voorzorg naar het UZ Gent gebracht na een antrax-alarm. Een verdacht poeder wordt onderzocht.

Tijdens de postverdeling in het VAC opende een medewerker gisteren rond 11 uur een enveloppe met daarin een zakje met wit poeder. Zoals de procedure het voorschrijft, werden de hulpdiensten verwittigd en werden de twee medewerkers van de postkamer afgezonderd.

“De twee zijn door de Civiele Bescherming gedoucht en kregen andere kleren”, zegt Frank Geets, administrateur-generaal van het facilitair bedrijf van de Vlaamse Overheid. “De persoon die de enveloppe had geopend, werd samen met de collega onderzocht in het UZ Gent, maar vertoonde geen symptomen van een ziekte.”

Rond 16.30 uur waren beiden op de terugweg van het ziekenhuis. De verdachte enveloppe met het witte poeder werd meegenomen voor onderzoek. Behalve de postkamer en het lokaaltje ernaast werden geen andere diensten in het gebouw ontruimd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio