Overvallers slaan drie keer toe bij broer (93) en zus (91)

Overvallers slaan drie keer toe bij broer (93) en zus (91)

Foto: cco

Gent - De twee gangsters die in 2016 in Mariakerke een bejaarde broer en zus, toen 93 en 91 jaar oud, tot drie keer toe hebben overvallen, vragen in beroep een lichtere straf.

De feiten vonden plaats in de Molenwalstraat (foto), een eerste keer op 3 oktober 2016. Frans en Godelieva Bafort werden gekneveld met duct tape, geschopt en geslagen. De gangsters gingen aan de haal met 15.000 euro – geld dat ironisch genoeg klaarlag om te investeren in een nieuwe veiligheidsdeur.

Eerder al had een van de daders de mensen 1.400 euro afhandig gemaakt voor elektriciteitswerken die nooit werden uitgevoerd. Vermoedelijk nam hij toen de sleutel van de achterdeur mee.

De twee kwamen zelfs nog een derde keer terug, op 24 november, nadat een overval in Oudenaarde was mislukt. Opnieuw werden de twee gekneveld maar toen een man van de verwarming aanbelde, sloeg het duo op de vlucht.

De 22-jarige Nadi B. kreeg 8 jaar cel, de 21-jarige Mike G. 6 jaar. In beroep hopen ze op maximaal vijf jaar, deels met uitstel onder voorwaarden. Beiden wijzen naar hun moeilijke jeugd. Het openbaar ministerie vraagt de bevestiging. “Acht en zes jaar cel is nog mild. Dit was een niet te vatten gruwel!”

Uitspraak op 13 maart.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio