Verhaal rond penalty van Cristiano Ronaldo wordt almaar vreemder: was het een bewuste techniek?

Cristiano Ronaldo zette de ommekeer in voor Real Madrid in de Champions League. De Portugese superster scoorde tegen PSG op slag van rust de 1-1 vanop de stip. Maar de penalty van Cristiano Ronaldo werd al snel als een lopend vuurtje gedeeld op de sociale media. Want wat blijkt: de bal veert net voordat Ronaldo gaat trappen mysterieus op.

De verklaring lijkt echter logisch: wanneer de Portugese superster zijn steunvoet naast de bal zet, komt de penaltystip wat naar boven en veert ook de bal lichtjes op. Een stom ongelukje dus? Of is er toch meer aan de hand?

Ex-ploegmaat Rio Ferdinand, die Ronaldo nog kent van bij Manchester United, zwoer namelijk bij het Engelse BT Sport dat het een bewuste techniek was van CR7. “Hij deed dat in Manchester soms al op training”, vertelde die. “Dat deed hij dan als we maar wat aan het aanrommelen waren… Ik durf niet te zeggen of hij het ook echt bewust wilde doen in deze match, maar het is echt zo dat hij het op training deed. Ik zweer het je, al klinkt het misschien gek.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.