Wetenschappers: “Zelfs kleinste bericht van buitenaardse wezens kan leven op Aarde vernielen”

Wetenschappers: “Zelfs kleinste bericht van buitenaardse wezens kan leven op Aarde vernielen”

Foto: ss

Wetenschappers hebben in een nieuw onderzoek gewaarschuwd voor boodschappen die ons ooit vanuit de ruimte zouden bereiken. Volgens hen kan het kleinste stukje tekst van buitenaardse wezens genoeg zijn om het leven op onze planeet te vernielen.

Tijdens hun studie onderzochten de wetenschappers hoe we een bericht van buitenaardse wezens zouden kunnen lezen en begrijpen. Zij concludeerden echter dat het bijna onmogelijk zou zijn om op voorhand te weten of de inhoud van het bericht gevaarlijk is.

Mocht ons ooit een boodschap bereiken vanuit de ruimte, zou het zelfs verstandigst zijn om die meteen naar de prullenbak te verwijzen. Zonder eerst te openen of te lezen.

“Goedkoper dan oorlog voeren”

Toch benadrukken onderzoekers Michael Hippke en John G. Learned dat het onwaarschijnlijk is dat een eventuele buitenaardse beschaving op zich gevaarlijk zou zijn.

“Maar aangezien het quasi onmogelijk is om op voorhand te weten of de inhoud van een bericht een bedreiging kan vormen, is het beter om de boodschap meteen volledig te verwijderen”, klinkt het.

Het is immers goedkoper om de mensheid uit te roeien via een bericht dan door oorlogsvoering ter plaatse, zeggen ze nog.

Mogelijke gevaren

Maar hoe kan een simpel bericht nu een gevaar vormen? “Een eenvoudige manier is chaos creëren op Aarde”, aldus de onderzoekers. “Als de buitenaardse wezens ons zouden zeggen dat ze onze zon willen verwoesten, zou de paniek hier enorm zijn. Zelfs al zou het bericht niet waar zijn.”

Daarnaast kunnen ze ook gebruikmaken van een computervirus dat de netwerken op onze planeet platlegt of zelfs volledig overneemt.

“Toch zouden we boodschap lezen”

Ondanks de potentiële gevaren die gepaard kunnen gaan met een boodschap uit de ruimte, zouden we vermoedelijk toch niet twijfelen om die te openen. “Het risico is immers relatief klein en de beloning kan enorm zijn”, klinkt het.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees