VIDEO. Turpentine Valley stelt release voor in Knipperlicht

Deinze / Zulte - Op vrijdag 16 februari is Turpentine Valley aan zet in JH Knipperlicht aan het Gaston Martensplein in Zulte. Dit instrumentale post-metal drietal van eigen bodem stelt er officieel zijn nieuwe release voor en doet dat met twee andere lokale bands in steun: Lewis en The Lotus Tree. Turpentine Valley heeft zijn roots in Zulte en in Deinze.

Cassette

Met een debuut uitgebracht op cassette is Turpentine Valley niet alleen muzikaal een buitenbeentje. Turpentine Valley gaat back to basics. Drums, gitaar en bas, titels die teksten overbodig maken en muziek die je treft tot in de ziel. Zo hoopt de band je mee te nemen op een instrumentale rollercoaster van log gerommel, melodieus getokkel en strak getrommel. Zwaar, maar meeslepend. Van tergend traag tot opzwepend hitsig. Post-hardcore, -rock, -metal, -whatever … tonnen passie en massa’s speelplezier, daar draait het om.

De zes nummers die de band het afgelopen jaar opnam, worden op 16 februari aan het publiek voorgesteld. Een releaseparty zonder cd’s of platen, want Turpentine Valley brengt zijn debuut uit op cassette. Wie die aanschaft, krijgt er uiteraard wel ineens de downloadlinks bij.

Met Lewis en The Lotus Tree als opwarmers, staan die avond in JH Knipperlicht in Zulte in totaal drie groepen op het podium die – gepokt en gemazeld in tal van andere bands uit de regio – intussen vooral weten wat ze niet willen, en dat is: muzikale toegevingen doen. Ideaal voor wie zin heeft in een eigenzinnig, origineel en doorleefd avondje muziek uit eigen streek. 

Praktisch

Wanneer: vrijdag 16 februari 2018 om 20 u

Waar: JH Knipperlicht, Gaston Martensplein, Zulte

Toegang: gratis

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio