Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology ontwart elke week een vraag over haar

ADVIES. Ik heb babyhaartjes op mijn voorhoofd. Hoe krijg ik ze weg?

ADVIES. Ik heb babyhaartjes op mijn voorhoofd. Hoe krijg ik ze weg?

Foto: PN / IG

Vervelende kleine haartjes op het voorhoofd: Kim Kardashian had ze vroeger, Jennifer Lopez nog steeds. Maar wat vang je ermee aan? BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology weet raad.

Veel mensen hebben last van korte donshaartjes op hun voorhoofd. Bij brunettes zijn ze vaker zichtbaar dan bij blondines. Die laatste hebben namelijk blonde haartjes en die vallen minder op, tenzij de vrouw in kwestie te veel fond de teint op haar gezicht heeft.

Niet forceren

Probeer de haartjes in geen geval te forceren. Kam ze niet in de richting van je kapsel en smeer ze nooit in met gel of wax. De reden is simpel: je kunt ze toch niet in toom houden. Ze springen sowieso weer recht en dan vallen ze nog meer op. Laat ze liever au naturel. Ze maken een nonchalant kapsel compleet, maar misstaan ook niet bij een strak kapsel. Zangeres Jennifer Lopez verschijnt vaak met een hoge staart en naar beneden gekamde babyhaartjes.

Met de laser

Wil je de donsjes toch verwijderen, blijf dan ver uit de buurt van scheermesjes. Dan krijg je gegarandeerd stoppels terug. Epileren of harsen zijn betere opties. Vind je het tijdrovend, dan kun je kiezen om de haartjes op je voorhoofd definitief te laten weglaseren. Wist je dat Kim Kardashian vroeger, toen ze net bekend werd, heel veel donshaartjes had? Vandaag heeft ze een glad voorhoofd dankzij lasertherapie. Informeer je op voorhand goed over het centrum waar je een afspraak wil maken. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan lasers in medische centra in plaats van in schoonheidssalons.
 

Corrigeer