Bewoners moesten er 34 (!) jaar op wachten, maar nu krijgt slechtste straat van gemeente nieuw wegdek

Bewoners moesten er 34 (!) jaar op wachten, maar nu krijgt slechtste straat van gemeente nieuw wegdek

Het wegdek van de Eversestraat ligt schots en scheef. Waar de kasseien zijn losgekomen, werden de gaten opgevuld met asfalt. Foto: ddl

Zaventem -

De Eversestraat in Sint-Stevens-Woluwe krijgt eind maart een nieuw wegdek. Eindelijk, want de werken staan al 34 jaar op de agenda maar werden steevast uitgesteld. De straat is nu zowat de slechtste van heel Zaventem.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar 34 jaar nadat de eerste keer sprake was van wegenwerken aan de Eversestraat, worden de verguisde kasseien er eindelijk opgebroken en wordt een nieuwe, veilige straat aangelegd. Dat is een opluchting voor de vele automobilisten, fietsers en wandelaars die geregeld over de hobbelige kasseiweg dokkeren.

De Eversestraat leidt zowel naar de voetbalpleinen van KVW Zaventem als naar de tennispleinen van TC Woten, en wordt dus druk bereden.

Zonder veel concurrentie

Doordat de werken aan de Eversestraat al sinds 1984 consequent werden uitgesteld, draagt ze zonder veel concurrentie dezer dagen de weinig benijdenswaardige titel van ‘slechtste straat van Zaventem’.

“Er waren altijd wel andere prioriteiten, maar daar komt nu dus verandering in”, zegt schepen van Openbare Werken Luk Vander Elst (N-VA).

Snelheidsduivels afremmen

“Eind maart start aannemer Viabuild met de werken. Er komt een gescheiden rioleringsstelsel en de kasseien maken plaats voor klinkers. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, worden de kruispunten verhoogd en komt er ter hoogte van KVW Zaventem een chicane. Die moet snelheidsduivels afremmen, zodat de veiligheid van de voetballertjes gegarandeerd wordt. De straat krijgt ook een nieuw voetpad en enkele parkeerplaatsen.”

Op de rem

Het gemeentebestuur laat ook een deel van de Tiendeschuurveld aanpakken. Die straat leidt naar Tennisclub Woten. De bocht van de Eversestraat naar het Tiendeschuurveld wordt smaller, zodat bestuurders daar op de rem moeten gaan staan.

De werken zullen ruim zes maanden duren en al die tijd ook wat verkeershinder veroorzaken. De Eversestraat blijft gedurende de werken afgesloten. Er geldt een omleiding via de Langewagenstraat en de Eenenboomlaan.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees