Voormalig IAAF-voorzitter Diack vraagt en krijgt confrontatie met Sebastian Coe

Voormalig IAAF-voorzitter Diack vraagt en krijgt confrontatie met Sebastian Coe

Foto: EPA

De voormalige voorzitter van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) Lamine Diack, in Frankrijk beschuldigd van witwaspraktijken en corruptie, heeft een confrontatie gevraagd met zijn opvolger Sebastian Coe. De Brit ging al in op het verzoek van de Senegalees. Dat heeft het persagentschap AFP vernomen.

“Overeenkomstig onze wens om het onderzoek te helpen, heeft de IAAF-voorzitter aanvaard de heer Diack te ontmoeten. Er wordt nog gezocht naar een datum”, zo meldt de IAAF aan AFP.

Sebastian Coe was bij de IAAF één van de vicevoorzitters van Diack ten tijde van de feiten, tussen 2011 en 2014. In de zomer van 2015 volgde Coe de Senegalees op.

Diack, tussen 1999 en 2015 aan het hoofd van de IAAF, is sinds november 2015 wegens corruptie in staat van beschuldiging gesteld. Hij wordt ervan verdacht betrokken geweest te zijn bij het tegen betaling toedekken van positieve dopingtests in Rusland. De 85-jarige Diack mag het Franse grondgebied niet verlaten. Tegen Papa Massata Diack, een van zijn zonen die een sleutelrol zou gespeeld hebben in het corruptiedossier, loopt een internationaal aanhoudingsbevel. Maar hij verblijft in Senegal, dat hem niet wil uitleveren. De voorbije jaren rezen vragen over Coe in dit dossier. Zo zou hij op de hoogte geweest zijn van de corruptie, wat door hem ontkend wordt.

Corrigeer