Beauty

Dit model poseert met make-up van Rihanna, maar zie jij wat er aan de hand is met haar?

Dit model poseert met make-up van Rihanna, maar zie jij wat er aan de hand is met haar?
Ze heeft een intense blik, volle lippen en een gave huid en poseerde onder meer met lippenstift van Fenty Beauty, de make-uplijn van zangeres Rihanna. Model Shudu Gram is hip op Instagram, maar niemand zal ze ooit echt ontmoeten. De vrouw bestaat immers niet: ze is een computeranimatie.

Shudu Gram pakt op haar Instagramprofiel, waar ze 37.000 volgers heeft, uit met verschillende foto’s die zo in een modeblad zouden kunnen verschijnen. Maar ze verscheen nog nooit op een shoot. Het model is immers een verzinsel van de Londense fotograaf Cameron-James Wilson. “Ze is niet echt, maar representeert wel veel modellen vandaag. In de modewereld is eer een grote verschuiving aan de gang. Steeds meer dames met een donkere huidskleur worden met open armen ontvangen. Zij is door hen geïnspireerd en is tegelijk ook een voorbeeld”, zegt de bedenker in een interview met Harper’s Bazaar.
 

 

Een bericht gedeeld door Shudu Gram (@shudu.gram) op


Wilson aarzelde om te onthullen dat Shudu geen echte vrouw is omdat hij het interessant vindt dat mensen op sociale media aangemoedigd worden om hun perceptie van de werkelijkheid te heroverwegen. “We leven nu in zo’n gefilterde wereld, waar echt nep wordt. Ik wilde iets creëren vanuit het standpunt van de fantasie, dat men graag echter ziet worden. Zo breng ik hetzelfde verschijnsel op een totaal andere manier”, zegt hij. Het was nooit zijn bedoeling om iemand voor de gek te houden. De man, die al met topmodel Gigi Hadid werkte, wil ook niemand vervangen. Integendeel, met de fictieve vrouw wilde hij een baken vormen van inspirerende schoonheid en een uitlaatklep vinden voor zijn creativiteit.


“Ik heb haar gemaakt met een 3D-programma. Net als bij virtuele fotografie kan ik haar op bepaalde manieren laten poseren”, zegt hij. Om één afbeelding te maken, zoals het kiekje dat werd gedeeld door Fenty Beauty, heeft de man enkele dagen tijd nodig. Shudu is trouwens niet het enige fictieve model ter wereld dat furore maakt. Ook de zogenaamde Miquela bestaat niet echt, maar neemt op Instagram wel selfies voor haar meer dan een half miljoen volgers.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees