Food

McDonald’s geeft Happy Meals een flinke update

McDonald’s geeft Happy Meals een flinke update

Foto: AP

Het kindermenu van McDonald’s zal de komende maanden wereldwijd een flinke update krijgen. Bedoeling is om de hoeveelheid suiker, vet en zout in de Happy Meals stevig terug te schroeven.

De fastfoodketen McDonald’s staat wereldwijd onder druk om gezondere opties aan te bieden, vooral voor kinderen. Om die reden wil het bedrijf in alle 120 landen waar het actief is geleidelijk de samenstelling van zijn Happy Meal veranderen.

Uiterlijk in 2022 moet minstens de helft van de Happy Meals in verschillende landen voldoen aan de nieuwe gezondheidseisen. Dat betekent dat ze maximaal 600 calorieën mogen bevatten.

Daarom zal McDonald’s het kindermenu wereldwijd een flinke update geven om de hoeveelheid suiker, vet en zout terug te dringen. Om daarin te slagen, zal de cheeseburger geen vaste menu-optie meer zijn en zullen ook de mogelijkheden tot Chocomel of Fristi niet meer standaard worden aangeboden.

Ook in België?

Vooral in het buitenland zal dat een grote aanpassing zijn. In België worden die zaken immers nu al toegepast.

“Hier bieden wij de cheeseburger al niet meer standaard aan bij een kindermenu”, zegt een woordvoerster. “Ook bij de affichering wordt er bewust voor gekozen om een Happy Meal voor te stellen met de kipnuggets in plaats van met een hamburger.”

Corrigeer