Mode

Hoe bombastischer, hoe beter: Hollywoodsterren vallen voor ‘lelijke’ sneakers

Hoe bombastischer, hoe beter: Hollywoodsterren vallen voor ‘lelijke’ sneakers
Van topmodel Bella Hadid tot de piepjonge actrice Millie Bobby Brown: hip hollywood kiest tegenwoordig voor één bepaald type schoenen: de ‘lelijke’ sneaker. De regel? Bigger is better… Dat zegt ook BV-stylist Jody Van Geert.

De sneakers waren volgens Jody al enkele jaren statement stuks, maar nu wordt het effect alleen maar groter. Letterlijk, want veel Hollywoodsterren kiezen voor ontwerpen die ongewone proporties aannemen. “De hype kadert in een groter trendgeheel. Als je kijkt op de catwalks, is bombastische mode de norm aan het worden. Uggs zijn gigantischer, ontwerper Jeremy Scott nam de zogenaamde moon boots onder handen en nu komen ze tot aan de knie. Daarnaast lijken sommige mantels op dekbedden. In die zin klopt het wel dat ook de sneakers volumineuzer zijn.”

Een look met contrast

Of je ze nu lelijk vindt of niet: ze zijn on trend. “Ik vind het leuk dat de vorm afwijkt van de norm en je een groot contrast kan creëren in je outfit. Het luxemerk Les Hommes, bijvoorbeeld, stuurde modellen in maatpakken op de catwalk en combineerden die met heel robuuste sneakers. Voor modehuizen zijn de prijzige schoenen ook een manier om veel geld in het laatje te brengen. Sneakers kan je elke dag dragen, dus zijn mensen sneller geneigd om er een hoge prijs voor te betalen”, zegt de stylist.

Eindeloos combineren

“De opvallende sneakers komen in allerlei kleuren, maar de witte exemplaren zijn het meest gangbare”, voegt Jody er nog aan toe. “Ze staan leuk onder een skinny jeans, een pak of zelfs een kort jurkje. Je kan er veel kanten mee uit. Sowieso is het altijd belangrijk om te bekijken of de trend past bij je eigen stijl of welke stijl je wil uitstralen.”

Hoe bombastischer, hoe beter: Hollywoodsterren vallen voor ‘lelijke’ sneakers
1. Fila - 199,95 euro via Zalando / 2. Adidas - 89,95 euro bij Torfs / 3. Malene Birger - 254,95 euro. 4. Prada - 562,07 euro / 5. Nike Air Max - 159,80 euro / 6. Vetements x Reebok - 690 euro. Alles via Net-A-Porter
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees