Brandweermannen moeten broer en schoonzus van commandant uit autowrak halen: “Dat voelt heel raar”

Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken. Links de bestelwagen die van zijn rijvak afweek. Foto: bfr

Ruiselede -

De Tieltstraat, de belangrijke verbindingsweg tussen Aalter en Tielt, was donderdagmiddag bijna drie uur lang afgesloten na een zwaar ongeval. De broer van de Ruiseleedse brandweercommandant en zijn vrouw moesten door de brandweer bevrijd worden.

Donderdag kwam het kort na de middag tot een zware aanrijding in de Tieltstraat in Ruiselede. Een bestelwagen die uit de richting Aalter kwam, is om onbekende reden van zijn rijvak afgeweken en in aanrijding gekomen met twee personenwagens die uit de tegenovergestelde richting kwamen gereden.

De bestuurder, V.R. (63) uit Waregem, knalde daarbij tegen de wagen van Filip Lemey (54) en zijn vrouw Leen Leman (54).

Zij hadden ‘s morgens de wekelijkse markt in Tielt bezocht en waren op de terugweg naar huis. Filip Lemey is de broer van Johan, brandweercommandant in Ruiselede.

“Doordat ik moest werken, was ik net uitgecheckt bij de brandweer toen het voorval gebeurde. Ik hoorde van mijn vrouw, die toevallig als een van de eersten bij het ongeval was, dat er een zwaar ongeval was gebeurd. Even later kreeg ik een tweede telefoon van haar: mijn broer en schoonzus waren bij het ongeval betrokken. Dat doet heel raar”, zegt Johan Lemey.

Benarde situatie

De brandweercommandant snelde met zijn scooter naar de plaats van het ongeval. “Ondertussen waren de korpsen van Tielt en Ruiselede toegesneld. Aan beide kanten waren ze bezig de wagen waarin Filip en Leen zaten open te maken om hen uit hun benarde situatie te bevrijden. De korpsen hebben professioneel samengewerkt. Een knap staaltje van zonale samenwerking”, looft Johan Lemey het werk van de brandweer.

Drie gewonden

Bij het ongeval raakten uiteindelijk drie wagens betrokken. De bestelwagen die van zijn rijvak afweek, botste na de aanrijding met de Peugeot van Filip Lemey nog met een bestelwagen met Franse nummerplaat die achter de broer van de brandweercommandant reed. De materiële schade was heel groot.

Drie personen werden met verwondingen naar het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt overgebracht. “Met Leen gaat het heel goed. Zij kan al opnieuw wandelen. Mijn broer heeft een gebroken enkel en onder andere een probleem met zijn bekken. Hij is gelukkig buiten levensgevaar”, aldus Johan Lemey.

Door het ongeval was de N37 tussen de industriezone van Tielt en Kanegem bijna drie uur lang afgesloten voor de opruiming door de brandweer. In het verleden gebeurden al verschillende zware ongevallen op deze belangrijke verbindingsweg tussen het Oost-Vlaamse Aalter en Tielt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees