Moeder doet bleekmiddel in water van dochter om haar “autisme te genezen”

Moeder doet bleekmiddel in water van dochter om haar “autisme te genezen”

Foto: ss

Een man uit de Amerikaanse stad Indianapolis is vorige week naar de politie gestapt om zijn vrouw aan te geven. Zij had hun dochtertje meermaals kleine hoeveelheden bleekmiddel toegediend in een poging haar autisme te genezen. Informatie over de ‘behandeling’ had ze gevonden op een populaire website.

De politie kon de 28-jarige Amerikaanse moeder zaterdag arresteren. De vrouw had meermaals een gevaarlijk chemisch goedje, te vergelijken met bleekmiddel, toegevoegd aan het drinken van haar dochtertje. Zo hoopte ze het autistische meisje te ‘genezen’.

‘Master Mineral Solution’

Informatie over die zogenaamde ‘Master Mineral Solution’ had ze gevonden op een populaire website. Daar wordt de behandeling aangeprezen om verschillende aandoeningen zoals autisme, hepatitis, kanker en zelfs aids te genezen.

Agentschappen voor de voedselveiligheid in de Verenigde Staten waarschuwen al jaren voor de gevaren van die ‘therapie’. In het ergste geval kunnen de bijwerkingen levensbedreigend zijn.

Intussen hebben de sociale diensten het meisje, van wie de naam en leeftijd niet vrijgegeven wordt, weggenomen bij haar ouders.

Eerdere incidenten

Het is niet de eerste keer dat ouders er een wanhopige poging doen om hun autistische kinderen te genezen. Eerder waren er al incidenten waarbij ouders chelatietherapie hadden toegepast, een methode waarbij overtollig calcium en zware metalen uit het bloed worden verwijderd. Die therapie wordt onder meer toegepast bij behandeling van vergiftigingen met radioactieve elementen en zware metalen, zoals loodvergiftiging. Maar voorstanders zeggen dat het ook autisme geneest door giftige chemicaliën te verwijderen uit een lichaam.

Daarnaast werden er ook al meldingen gemaakt van ouders die zuurstoftherapie gebruikten, waarbij zuivere zuurstof onder druk wordt ingeademd. Hoewel dat een aanvaarde behandeling is, is ze niet geschikt om autisme te behandelen. De bijwerkingen kunnen immers levensgevaarlijk zijn.

Geen medicijn

Maar de gevaarlijke ‘Master Mineral Solution’ blijft de vaakst voorkomende. Zo werden in 2015 in de Amerikaanse staat Arkansas nog zeven kinderen weggehaald bij hun ouders om die reden.

Tot op heden bestaat er geen medicijn tegen autisme. Soms wordt er wel ondersteunende medicatie gegeven om de aandoening onder controle te houden.

Corrigeer

MEER NIEUWS